Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Do it green - Starkare internationella samarbeten

Erasmus+

Eleverna på naturbruksprogrammet får flera gånger under sin utbildning prova på sitt framtida yrke genom APL - arbetsplatsförlagt lärande. Men hur ser branschen ut i ett annat land? För att ge våra elever möjligheten att uppleva sitt framtida yrke ur ett internationellt perspektiv driver vi projektet "Do it green" som möjliggör att eleverna gör sin APL i en verksamhet i ett annat europeiskt land.

Projektet möjliggör också att vi arbetar upp bättre samarbeten med de länder vi har utbyten med, genom att en lärare först åker och ser arbetsplatsen och träffar personerna som arbetar där. På så sätt kan man se till att det är en trygg arbetsplats som uppfyller alla de krav som ställs på APL-platser hemma i Sverige.

På sikt är vårt mål att kunna skapa ett långsiktigt nätverk med internationella APL-värdar samt gemensamma ramar för hur en APL ska gå till och hur elevernas arbete ska bedömas och utvärderas och på så sätt främja det internationella samarbetet.


Senast uppdaterad: 2021-09-07 09:20