Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utmaningsdriven digitalisering

Livsmedelskedjan står inför många stora tekniska möjligheter. I ett projekt som leds av Vreta Kluster är målet att fler teknikleverantörer utvecklar lösningar för att öka konkurrenskraften inom livsmedelskedjan.

Flera nya tekniker är i dagsläget inte tillgängliga för delar av livsmedelskedjan, då det finns ett affärsmässigt glapp mellan olika branscher. Projektet "Utmaningsdriven digitalisering för en konkurrenskraftigare livsmedelskedja" riktas mot aktörer inom hela livsmedelskedjan från frö till gaffel med syfte att identifiera problemområden.

Genom att identifiera utmaningar och problem som går att lösa med digitalisering, sensorer och kommunikation ska projektet beskriva olika case och värdera effekten av att lösa problemen. Några av de föreslagna lösningarna ska även testas i verkligheten.

Finansiärens logotyp: EU-flagga med texten Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Finansiär

Projektet finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Anders Stålhand

Verksamhetsutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-02-05 13:49