Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationer för hållbar växtodling

För att vi ska kunna arbeta mer hållbart med växtodling behöver fler nya tekniker och metoder göras tillgängliga på marknaden och nå användaren.

Om projektet

Projektmål

Vi arbetar med att testa, utveckla och förbättra de nya produkter och innovationer som tas fram. På så sätt kan ny teknik lättare nå marknaden och börja användas av både små och stora företag inom näringen. Projektet består därför av två delar – dels att testa och utveckla nya produkter men också att förbättra sättet de sprids på.

Målet är att de nya teknikerna ska kunna bidra till bland annat effektivare bekämpning av ogräs, nya metoder för att samla data om mark och växter och verktyg för att spåra och följa upp växtnäring. På lång sikt hoppas vi att detta ska leda till stärkt konkurrenskraft hos agroteknikföretag, ökad produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom jordbruket och bättre arbetsmiljö för lantbrukaren.

Naturbruksförvaltningens uppdrag i projektet är främst att implementera simuleringsteknik och drönarteknik i naturbruksutbildningarna.

Sammanfattning

PROJEKTNAMN

Innovationer för hållbar växtodling

STATUS

Avslutat

VÅR ROLL I PROJEKTET

Projektpartner

SAMARBETSPARTNERS

Agroväst
Nibio
Chalmers Tekniska Högskola
RISE - Research Institutes of Sweden
SEGES
SLU Sveriges Lantbruksuniversitet

FINANSIÄRER

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak

Logga för Interreg Öresund-Kattegat-Skagerak

Kontakt

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-18 08:44