Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SOLMACC - Ett klimatsmart lantbruk

Drönarbild över harvad åker, men två gröna fält

Föreställ dig ett lantbruk med ett effektivt kretslopp av näring på gården, optimerade växtföljder och liten jordbearbetning.

Om projektet

Föreställ dig dessutom ett lantbruk som använder träd och buskars naturliga egenskaper för att tillföra näring till åkrarnas jordar, ge skugga och skydda mot uttorkning och erosion. För att främja ett sådant miljövänligt lantbruk är vi genom naturbruksskolan Sötåsen med i ett projekt där vi testar nya klimatsmarta metoder som bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser.

Utifrån att vi får testa det klimatsmarta lantbruket arbetar vi också med att sprida kunskap om hur metoderna kan minska utsläppen av växthusgaser. Vi visar också på hur gårdar med klimatsmarta åtgärder är mindre sårbara för klimateffekter och kan främjas av införandet av de innovativa metoder som testas. Allt detta ingår i ett projekt som heter SOLMACC och innebär att tolv gårdar, varav Sötåsen är en, i olika länder testar de nya klimatsmarta metoderna.

Sammanfattning

PROJEKTNAMN

SOLMACC - Ett klimatsmart lantbruk

STATUS

Avslutat

VÅR ROLL I PROJEKTET

Projektpartner

SAMARBETSPARTNERS

SOLMACC

FINANSIÄRER

SOLMACC is supported by the LIFE programme (agreement number: LIFE12 ENV/SE/000800)SOLMACC

logga för EU Life

Anders Assarsson

Gymnasielärare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-18 08:49