Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lantbruksutbildning

Har du praktisk kunskap inom lantbruk men behöver komplettera med teoretisk kunskap för att exempelvis överta ett lantbruksföretag? Eller behöver du teoretisk lantbrukskunskap för att kunna studera vidare? Då kan Lantbruksutbildningen passa dig. Utbildningen är teoretisk och läses under ett år, det går även att läsa kurserna enskilt.

Under utbildningens fem kurser får du kunskaper inom om lantbruksdjurens biologi, livscykler och näringsbehov. Du lär dig använda teknisk utrustning på rätt sätt och i rätt sammanhang. Vi ser på olika odlade växter, samspelet mellan mark, vatten, växter och klimat samt om tillväxtfaktorernas betydelse för växterna. Du lär dig förvekliga din affärsidé samt utveckla intresse för ekonomiska frågor och förmåga att kritiskt granska, analysera och diskutera företagsekonomiska frågeställningar.

Utbildningen ges som semidistansutbildning i 50% studietakt med i normalfallet tre platsbundna träffar per kurs om vardera två sammanhängande heldagar. Utbildningen omfattar 500 poäng, observera att ingen praktik ingår.

Träffarna innefattar bland annat undervisning, kunskapskontroller, erfarenhetsbyte, studiebesök och genomgång av hemuppgifter.

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten och jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna.

Utbildningen består av fem kurser som kan läsas oberoende av varandra. Det innebär att du kan välja att läsa alla kurser som ingår i utbildningen eller ett urval av kurser för att komplettera din befintliga kompetens. Du behöver ansöka enskilt till varje kurs om du väjer att inte läsa hela utbildningen.

Utbildningen kan komma att förläggas på flera studieorter.

Studieformen "uppdragsutbildning" är endast sökbar för:

Egenföretagare; F-skattsedel alternativt bevis om momsregistrering måste bifogas i ansökan.
Ett avtal där företaget förbinder sig att betala utbildningskostnaden måste tecknas innan antagning görs. Avtalet skickas till företaget när antagningskansliet har fått alla obligatoriska uppgifter.

Förändringar kan ske i kursutbudet utifrån eventuella ändrade myndighetskrav för att erhålla startstöd.

Studieform

Uppdragsutbildning - Semidistans med platsbundna träffar

Studietakt

50%

Kurser - 500 poäng (50 veckor)

Arbetsplatsförlagt lärande (APL - praktik)

Utbildningen har ingen APL.

Förkunskap

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Kostnad

2023 års pris är 105kr per studiepoäng, exkl moms 25%. Pris för 2024 ännu inte fastställt. Du bekostar din kurslitteratur och ev. arbetskläder. Resor, mat och boende i samband med utbildningen bekostar du själv.

Notera

Ansökan kan endast ske under ansökningsperioden, ingen efteranmälan är möjlig. 

Utbildningen finansieras av ditt företag eller arbetsgivare.

Studieperiod

2023-03-20 - 2024-03-15 (lov v51-52 2022, v1 2024.)

Ansökningsperiod

2022-12-15 - 2022-01-15

Framtida beslutade utbildningstarter går att se i Alvis under respektive utbildning. Utbildningen ges även som yrkesvuxutbildning som finansieras av din hemkommun.

Roland Johansson

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-07-05 11:54