Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Agroforestry

agro

Vill du lära dig mer om hållbara odlingssystem?

Utbildningen Agroforestry handlar om hur vi på bästa sätt tar hand om allt från mindre odlingsområden till större arealer genom hållbara odlingssystem. För att bättre förstå systemet ges du en relevant grund inom marklära, beskärning, skog, entreprenörskap och specialiserad trädgårdsodling med praktiska och teoretiska moment där Agroforestry i nordiska klimat är i fokus.

Perenna odlingssystem kan hjälpa till att hålla produktionen uppe, samt är positiv för kretsloppet och vårt klimat. Exempelvis ett självgenererande system som genom kombination av bärbuskar träd och skog eller andra växtkombinationer som kan främja varandra och ökar mångfalden i vår natur. Hur och vad vi ska odla beror till stor del av hur efterfrågan av våra produkter är och vilken ekonomi den genererar. Att själv driva företag eller att arbeta inom Agroforestry är också en viktig del i utbildningen.

Utbildningen ges som distansutbildning i 50% studietakt och omfattar 500 poäng samt innehåller 6 platsbundna träffar, om vardera tre sammanhängande dagar fördelat under utbildningstiden. En del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL). 

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform och behöver ha tillgång till en dator och internetuppkoppling

Antagning sker till Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning i Västra Götalandsregionen, du som studerande kommer att ha din undervisning på vår filial Angereds gård i Göteborg.

Läs mer om Angereds gård

  • Marken och växternas biologi (BIGMAN0)
  • Entreprenörskap och företagande (FÖRENT0)
  • Skogsskötsel specialisering Agroforestry (SKGSKG00S3)
  • Beskärning och trädvård (SKÖBEK0)
  • Trädgårdsodling-specialisering Agroforestry (TRRTRA00S5)

Du ska ha fyllt 20 år och ha minst grundskola med lägst betyg godkänd i svenska eller svenska som andraspråk. 

Kursstart: 2020-08-31
Kursslut:
2021-08-27
Utbildningslängd: 50 veckor, lov v.52-53
Utbildningsform: 50% med 6 platsbundna träffar om tre dagar per tillfälle.
Utbildningsort: Angereds gård i Göteborg
Praktik: Ja, en del av utbildningen består av arbetsförlagt lärande, sk. APL

Kurslitteratur:
Meddelas vid kursstart.

Kostnad:
Du bekostar själv din kurslitteratur och eventuella arbetskläder.

Betyg:
Betygsskalan har 5 godkända steg E, D, C, B och A och ett underkänt steg F

Notera:
Resekostnader och boende i samband med utbildningen står du själv för. Utbildningen kan komma att förläggas på flera studieorter.

Mauricio Sagastuy

Yrkeslärare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-31 16:18