Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Market Gardener - Stadsodlare, block 2

Gång med tulpaner

Är du nyfiken på att lära dig grunderna inom småskalig grönsaksodling med fokus på ekologiska grönsaker till försäljning? Då är detta rätt utbildning att starta med!

Utbildningen Market Gardener, block 1 ger en grundläggande kunskap i småskalig grönsaksodling: planering, etablering, sådd, skötsel och skörd. Under utbildningen får du chansen att både teoretiskt och praktiskt gå igenom säsongens alla odlingsmoment, med stöd i de senaste metoderna, materialen, verktygen och maskinerna.

Utbildning fokuserar på grönsakens behov inom småskalig grönsaksodling där vi går igenom produktionsteknik inom området innan det övergår i ett större fokus på grönsaksodling till försäljning.

På ca. 500–5000 kvadratmeter kan du bygga upp en lönsam och yteffektiv grönsaksodling med låga investeringskostnader och möjlighet till hel- eller deltidsförsörjning. Småskaliga bönder med nära kontakt till lokala kunder är en spännande del i utvecklingen av framtidens jordbruk. Kom med du också!

Utbildningen ges som distansutbildning i 50% studietakt och omfattar 3 kurser om vardera 100 p, totalt 300 poäng. Blocket innehåller 5-6 platsbundna träffar, om 2 till 4 sammanhängande dagar, fördelat under utbildningstiden.
Utbildningen består även av arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket i detta fall motsvarar 2,5 veckors heltidsarbete ute i en odlingsverksamhet.

Du kan antingen välja att söka enbart block 1 om 300 p av Market Gardener-utbildningen eller hela utbildningspaketet om 600 poäng (både block 1, 300 p + block 2, 300 p).
Anmälningskoden till  hela paketet är MAGARD-½D.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform och behöver ha tillgång till en dator och internetuppkoppling.

Efter utbildningen kan du exempelvis börja som egen odlare genom att starta eget företag eller arbeta inom företag som jobbar med grönsaksodling i större skala.

Antagning sker till Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning i Västra Götalandsregionen, du som studerande kommer att ha din undervisning på vår anläggning Angereds Gård i Göteborg. 

Läs mer om Angereds gård

Observera att utbildningen kan komma att förläggas på flera studieorter.

Utbildningen är ett samarbete med Göteborgs Stad som driver det treåriga projektet ”Modellodlingen” på Angereds Gård, läs mer här; https://stadsnaraodling.goteborg.se/modellodling-pa-angereds-gard/

Ämnesområde
Naturbruk
Kurskategori
Naturbruk
Studieform
Halvfart-distans
Kurser

Kursstart: 2020-11-16
Kursslut: 2021-06-11

Jan Andersson

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-11-03 11:16