Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Angereds gård – Integration och utbildning

Vy över Angereds gård med skolbyggnad och odling

Naturbruk Angereds gård i Göteborg erbjuder utbildning med gångavstånd till Angereds centrum. Fokus är vuxenutbildning och integration.

Målet med den storstadsnära belägenheten är att nå en bred målgrupp och erbjuda vuxenutbildning, ordagrant, mellan staden och landsbygden. Verksamheten skapar förutsättningar för samarbete med lokala organisationer i stadsdelen Angered, Göteborgs stads gröna näringar och tillbaka till våra naturbruksskolor Svenljunga i Svenljunga, Sötåsen i Töreboda, Axevalla hästcentrum och Uddetorp i Skara.

Stadsdelen Angered innefattar områdena Angered Centrum, Agnesberg, Bergum, Eriksbo, Gunnilse, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo, Linnarhult, Lövgärdet och Rannebergen här bor idag ca 53.000 personer. Hälften av invånarna är födda i Sverige och hälften är födda i ett annat land.

Som en del i Västra Götalandsregionens arbete för långsiktigt hållbar utveckling är livsmedel och gröna näringar en viktig satsning. Vuxenutbildning är en del i kompetensförsörjningen för att främja ökad sysselsättning och integration.
Läs mer om Västra Götalandsregionens arbete om livsmedel och den gröna näringen 

Utbildningar och samarbeten på Angereds gård

 • Kvist av bärträd i fokus med gräsklippare i bakgrunden

  Vill du arbeta utomhus med skötsel av våra gröna utemiljöer inom den offentliga- och privata sektorn?

 • Stenläggning pågår med skiffer, reskap och många personer arbetar

  Vill du jobba med att skapa funktionella och estetiska utemiljöer? I Trädgårdsanläggare får du en mångsidig utbildningen där du får lära dig att designa och anlägga både stenytor och planteringar.

 • Småskalig grönsaksodling

  Vill du odla effektivt på liten yta samtidigt som du stimulerar biologisk mångfald både ovan och i jord? Är drömmen att starta en småskalig ekologisk grönsaksodling? Då kan utbildningen Market Gardener vara något för dig!

 • Odlingsbäddar tidigt på våren, småskalig odling

  Vill du få större skörd med minskad arbetsinsats genom att planera din produktion smartare? Vill du att odlandet ska bli ditt huvudsakliga arbete? Då kan utbildningen Strategisk Market Gardener vara något för dig!

 • Händer som håller i och lägger ut växtmaterial på odlingsyta

  Vill du lära dig mer om hållbara odlingssystem? Är drömmen att starta en lantbruksverksamhet som regenererar jorden, har en positiv inverkan på klimatet samt ökar den biologiska mångfalden? Då kan utbildningen Agroforestry vara något för dig!

 • Page list icon

  Är du intresserad av betesdjur och vill du arbeta med landskapsvård i exempelvis tätortsnära miljöer? I utbildningen Naturbetesdrift ges du både teoretisk och praktisk kunskap i en unik kombination av djurskötsel och landskapsvård i naturbetesmark.

 • Björkstockar staplade på varandra

  Agroforestry, eller skogsjordbruk som det också kallas, handlar om att skapa hållbara odlingssystem genom att integrera perenna växter som buskar och träd i odlingslandskapet, eller etablera odlingar i befintliga skogsmiljöer. Syftet är att gynna naturens ekosystem och samtidigt sträva efter högre produktivitet och lönsamhet.

 • Ängsmark med skogsparti i bakgrunden

  Ett av de viktigaste miljömålen är att värna och öka den biologiska mångfalden. På Naturbruksförvaltningen jobbar vi med det miljömålet på olika sätt genom att lyfta det i våra utbildningar och genom att göra olika typer av fysiska åtgärder i landskapet kring våra skolor.

 • Drönarbild över småskalig grönsaksodling

  Modellodlingen på Angereds Gård - En småskalig, ekologisk grönsaksodling vars mål är att producera mat och erbjuda utbildning.

Jan Anderson

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Kontakt

Naturbruksförvaltningen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-20 09:44