Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Angereds gård – Integration och utbildning 2018 - 2023

Vy över Angereds gård med skolbyggnad och odling

Naturbruksförvaltningens verksamhet i Göteborg har förlängt förtroende till 2023. Här erbjuds utbildning på Angereds gård med gångavstånd till Angereds centrum. Fokus är vuxenutbildning och integration.

Målet med den storstadsnära belägenheten är att nå en bredare målgrupp och erbjuda vuxenutbildning, ordagrant, mellan staden och landsbygden. Projektet skapar förutsättningar för samarbete med lokala verksamheter i stadsdelen Angered, Göteborgs stads gröna näringar och tillbaka till våra naturbruksskolor Svenljunga i Svenljunga, Sötåsen i Töreboda och Uddetorp i Skara.

Stadsdelen Angered innefattar områdena Angered Centrum, Agnesberg, Bergum, Eriksbo, Gunnilse, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo, Linnarhult, Lövgärdet och Rannebergen här bor idag ca 53.000 personer. Hälften av invånarna är födda i Sverige och hälften är födda i ett annat land.

Som en del i Västra Götalandsregionens arbete för långsiktigt hållbar utveckling är livsmedel och gröna näringar en viktig satsning. Vuxenutbildning är en del i kompetensförsörjningen för att främja ökad sysselsättning och integration.
Läs mer om Västra Götalandsregionens arbete om livsmedel och den gröna näringen 

Utbildningar och samarbeten på Angereds gård

Jan Anderson

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Kontakt

Naturbruksförvaltningen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-02-01 08:42