Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Angereds gård – Integration och utbildning 2018 - 2020

Naturbruksförvaltningen har under ett treårigt projekt etablerat sig i Göteborg. Här erbjuds utbildning på Angereds gård med gångavstånd till Angereds centrum. Fokus är vuxenutbildning och integration.

Målet med den storstadsnära belägenheten är att nå en bredare målgrupp och erbjuda vuxenutbildning, ordagrant, mellan staden och landsbygden. Projektet skapar förutsättningar för samarbete med lokala verksamheter i stadsdelen Angered, Göteborgs stads gröna näringar och tillbaka till våra naturbruksskolor Svenljunga i Svenljunga, Sötåsen i Töreboda och Uddetorp i Skara.

Läs mer om Naturbruksskolan Uddetorp Naturbruksskolan Sötåsen Naturbruksskolan Svenljunga

Stadsdelen Angered innefattar områdena Angered Centrum, Agnesberg, Bergum, Eriksbo, Gunnilse, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo, Linnarhult, Lövgärdet och Rannebergen här bor idag ca 53.000 personer. Hälften av invånarna är födda i Sverige och hälften är födda i ett annat land.

Som en del i Västra Götalandsregionens arbete för långsiktigt hållbar utveckling är livsmedel och gröna näringar en viktig satsning. Vuxenutbildning är en del i kompetensförsörjningen för att främja ökad sysselsättning och integration.
Läs mer om Västra Götalandsregionens arbete om livsmedel och den gröna näringen 

Utbildningar och samarbeten på Angereds gård

Vill du lära dig mer om hållbara odlingssystem?

Vill du arbeta utomhus med skötsel av våra gröna utemiljöer inom den offentliga- och privata sektorn?

Vill du odla ekologiska grönsaker till försäljning?

Vill du anlägga utemiljöer med känsla för harmoni mellan hårda och mjuka ytor?

Jan Anderson

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Kontakt

Naturbruksförvaltningen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-30 11:28