Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Angereds gård – Integration och utbildning 2018 - 2020

Naturbruksförvaltningen har under ett treårigt projekt etablerat sig i Göteborg. Här erbjuds utbildning på Angereds gård med gångavstånd till Angereds centrum. Fokus är vuxenutbildning och integration.

Målet med den storstadsnära belägenheten är att nå en bredare målgrupp och erbjuda vuxenutbildning, ordagrant, mellan staden och landsbygden. Projektet skapar förutsättningar för samarbete med lokala verksamheter i stadsdelen Angered, Göteborgs stads gröna näringar och tillbaka till våra naturbruksskolor Svenljunga i Svenljunga, Sötåsen i Töreboda och Uddetorp i Skara.

Läs mer om Naturbruksskolan Uddetorp Naturbruksskolan Sötåsen Naturbruksskolan Svenljunga

Stadsdelen Angered innefattar områdena Angered Centrum, Agnesberg, Bergum, Eriksbo, Gunnilse, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo, Linnarhult, Lövgärdet och Rannebergen här bor idag ca 53.000 personer. Hälften av invånarna är födda i Sverige och hälften är födda i ett annat land.

Som en del i Västra Götalandsregionens arbete för långsiktigt hållbar utveckling är livsmedel och gröna näringar en viktig satsning. Vuxenutbildning är en del i kompetensförsörjningen för att främja ökad sysselsättning och integration.
Läs mer om Västra Götalandsregionens arbete om livsmedel och den gröna näringen 

Utbildning och goda samarbeten på Angereds gård

Allmän kurs – Inriktning utemiljöskötsel Platsbunden- heltidsutbildning
Vill du arbeta utomhus och ha kunskap i att sköta planteringar och utemiljöer i våra bostadsområden? Allmän kurs – Inriktning utemiljöskötsel är en ettårig grundläggande utbildning i ett samarbete med Folkhögskolan i Angered i folkhögskoleformat,
Kursen pågår 190814 – 200603. Sökbar fram till kursstart.
Läs mer om Folkhögskolan i Angered och kursen i utemiljöskötsel

Market Gardener – Stadsodlare Distans- deltidsutbildning
Vill du odla ekologiska grönsaker till försäljning? Utbildningen Market Gardener - Stadsodlare ger dig fördjupade kunskaper i småskalig grönsaksodling; planering, etablering, sådd, skötsel, skörd och marknadsföring.
Utbildningen pågår 191104 – 200529. Sökbar mellan 190815 – 190915.
Läs mer om utbildningen Market Gardener - Stadsodlare

Utbildningen Market Gardener – Stadsodlare är en del i ett treårigt samarbete med Fastighetskontoret (Göteborgs stad) i form av ett Climate KIC, SATURN projekt där den fysiska modellodlingen byggs upp på Angereds gård.

”Modellodlingen på Angereds gård är en småskalig, ekologisk grönsaksodling vars mål är att producera mat och erbjuda utbildning.” Klara Hansson, projektledare.
Läs mer om projektet Modellodlingen på Stadsnäraodlings hemsida 

Trädgårdsanläggare Distans- deltidsutbildning
Vill du anlägga utemiljöer med känsla för harmoni mellan hårda och mjuka ytor? Utbildningen Trädgårdsanläggare ger kunskaper om material, tekniker, arbetsmetoder med ett ergonomiskt och säkert arbetssätt.
Utbildningen pågår 191014 - 201009. Sökbar mellan 190715 – 190815

Läs mer om Trädgårdsanläggare

Grönyteskötare Distans- deltidsutbildning
Vill du arbeta utomhus med skötsel av våra gröna utemiljöer inom den offentliga- och privata sektorn? Utbildningen Grönyteskötare tar upp relevant kunskap inom skötsel av utemiljöer med fokus på bostadsområden och arbete i folktäta miljöer.
Utbildningen pågår 191021 – 201211. Sökbar mellan 190801 – 190901

Läs mer om Grönyteskötare 

Agroforestry Distans- deltidsutbildning
Vill du lära dig mer om hållbara odlingssystem? Utbildningen Agroforestry handlar om hur vi på bästa sätt tar hand om allt från mindre odlingsområden till större arealer genom hållbara odlingssystem.
Utbildningen pågår 191007 – 201009. Sökbar mellan 190715 – 190815.
Läs mer om Agroforestry 

Följ Angereds gård på Instagram @naturbruk_angeredsgard

Jan Anderson

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Kontakt

Naturbruksförvaltningen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-08-05 09:37