Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Grundläggande djursjukvård häst

En person klappar en häst på mulen.

I denna semidistansutbildning får du lära dig grunderna inom djursjukvård med fokus på häst. Utbildningen ger både teoretiska och praktiska kunskaper i ämnen som rör friska och sjuka djurs hälsa och välmående.

Sökbar 2020-09-15 t.o.m 2020-10-15

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom djursjukvård med inriktning mot häst. Utbildningen ger både teoretiska och praktiska kunskaper i ämnen som rör friska och sjuka djurs hälsa och välmående.
Undervisningen sker på distans med sju platsbundna obligatoriska träffar á två till tre dagar. Utbildningen ges på halvtid under 50 veckor vilket omfattar 500 gymnasiepoäng. 15 % av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL).
Utbildningen ger en ökad förståelse för omvårdnadsarbete på häst och ger även god insyn i lagar och regler som reglerar djurens hälso- och sjukvård.  Utbildningen ger också kunskaper i anatomi och fysiologi, hästars beteende och hantering, skötsel och omvårdnad, foderkunskap, ergonomi och säkerhet, vårdhygien och smittskydd, sjukdomslära, bandageringsteknik, medicineringsteknik, rehabilitering m.m.
För att kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt så bör du ha kunskap och tidigare erfarenhet av hästhantering.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform.

Antagningen sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kan komma att ha undervisning vid våra anläggningar Uddetorp i Skara, Sötåsen i Töreboda och Axevalla hästcentrum.

Studieform
Halvfart-distans

Kurser
  • Djurens biologi (BIGDJE0)
  • Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1 (DJRDJU01)
  • Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 2 (DJRDJU02)
  • Hästkunskap 2 (HÄTHÄS02)

Förkunskap
Du ska ha minst grundskola med lägst betyg godkänd i svenska eller svenska som andraspråk samt matematik. 

Kursstart: 2020-12-07
Kursslut: 2021-11-19

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lena Rydefjord

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-05-27 11:38