Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekologisk grönsaksodling

Vill du lära dig grunderna inom småskalig ekologisk grönsaksodling?

I det här kurspaketet lär du dig att planera och utföra alla viktiga moment inom odling av grönsaker, frukt och bär. Kursen innehåller grundläggande kunskaper inom odlingens alla delar som plantering, jordbearbetning, bevattning, marktäckning, gödsling, beskärningsåtgärder, skörd och lagring. Under utbildningstiden kommer du även att lära dig grunderna i företagsekonomi med inriktning mot grönsaksodling. 

Kursen är en distansutbildning med 50 procents studietakt som omfattar 500 poäng och innehåller platsbundna träffar. Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform Pingpong.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen strax utanför Töreboda.

Du ska vara minst 20 år

Du skall ha minst grundskola med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik, eller motsvarande kunskap

  • Företagsekonomi 2 (FÖRFÖR02)
  • Odling i växthus specialisering (ODIODI00S)
  • Trädgårdsodling (TRRTRA0)
  • Trädgårdsodling – specialisering (TRRTRA00S)
  • Trädgårdsodling – grönsaker, frukt och bär (TRRTRD0)

Utbildningsstart och slut
Kursstart
2020-01-06
Kursslut
2020-12-18
Sökbar t.o.m.
2019-10-31

Kursbeskrivning
Studieperiod 2020-01-06  - 2020-12-18, inga lov

CSN
Utbildningen är CSN-berättigad och kostnadsfri men du behöver få din utbildning beviljad av din hemkommun. Ansökan till hemkommunen gör du i samband med den vanliga ansökningen till våra utbildningar som sker via ALVIS som öppnar via utbildningssidan när den är sökbar.

Jeanette Ehn

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-08-26 15:19