Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Market Gardener - Stadsodlare, block 2

Vill du lära dig småskalig odlingsteknik för växthus och marknadsföring för att odla ekologiska grönsaker till försäljning? Samt bli en lönsammare odlare genom effektiv planering och marknadsanalys av vilka grödor som ger bästa ekonomiska avkastningen?

 

Utbildningen Market Gardener block 2 ger dig fördjupade kunskaper i småskalig grönsaksodling: planering, etablering, sådd, skötsel och affärsutveckling. Under utbildningen får du chansen att både teoretiskt och praktiskt pröva på planering och marknadsföring med stöd i de senaste metoderna. Samt även arbeta med småskalig växthusteknik och odlingsförutsättningar däri.

I denna del ligger fokus på hur en ”Market Gardener” kan producera, både på friland och i enklare växthus, grönsaker direkt till kund och hur denna strategi kan utformas för att säkerställa en hållbar produktion.

På ca. 500–5000 kvadratmeter kan du bygga upp en lönsam och yteffektiv grönsaksodling med låga investeringskostnader och möjlighet till hel- eller deltidsförsörjning. Småskaliga bönder med nära kontakt till lokala kunder är en spännande del i utvecklingen av framtidens jordbruk. Kom med du också!

Utbildningen ges som distansutbildning i 50% studietakt och omfattar 3 kurser om vardera 100 p, totalt 300 poäng. Block 2 innehåller 5 platsbundna träffar, om 2 till 4 sammanhängande dagar, fördelat under utbildningstiden. Utbildningen består även av arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket i detta fall motsvarar 2,5 veckors heltidsarbete ute i en odlingsverksamhet.

Du kan just nu enbart söka block 2 om 300 p av Market Gardener-utbildningen. Beslut om nästkommande utbildningsstart tas under hösten 2020.


Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform och behöver ha tillgång till en dator och internetuppkoppling.

Efter utbildningen kan du exempelvis starta eget företag samt starta eller utöka din egen odling.

Antagning sker till Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning i Västra Götalandsregionen, du som studerande kommer att ha din undervisning på vår anläggning Angereds Gård i Göteborg. 

Läs mer om Angereds gård

Observera att utbildningen kan komma att förläggas på flera studieorter.

Utbildningen är ett samarbete med Göteborgs Stad som driver det treåriga projektet ”Modellodlingen” på Angereds Gård, läs mer här; https://stadsnaraodling.goteborg.se/modellodling-pa-angereds-gard/

Ämnesområde
Naturbruk
Kurskategori
Naturbruk
Studieform
Halvfart-distans
Kurser

Kursstart: 2020-11-16
Kursslut: 2021-06-11

Jan Andersson

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-09-16 16:44