Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbar Hälsa beviljas 21 miljoner kronor i Interregmedel

Vi riktar ett stort grattis till Tina Arvidsdotter som nyligen beviljats stora Interreg-medel för projektet Hållbar Hälsa - förstå, bemöta och behandla stress och psykisk ohälsa med stöd av digital teknik.

Projektet Hållbar Hälsa, ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och Sykehuset Östfold i Norge, får drygt 21 miljoner kronor att disponera under år 2023 – 2026.

Projektet vill stärka innovations- och forskningsmiljöer genom att testa nya metoder och arbetssätt med stöd av digital teknik. AntiStressProgrammet kommer att utgöra en bas för projektet. Målet är att erbjuda patienter digifysiska stöd och behandlingar som främjar en god och hållbar hälsa. En smartare gränsregion där projektet vill skapa nytta på flera nivåer; för patienter, vårdpersonal, organisation och samhället i stort.

Tina Arvidsdotter, fil. dr., IPT-terapeut, handledare och utbildare, FoUUI primär och nära vård Fyrbodal, leder projektet och säger med egna ord att ”det känns fantastiskt roligt att leda innovations- och forskningsprojektet Hållbar Hälsa genom en gränsregional samverkan, med syfte att implementera effektiva vårdinsatser vid stress och psykisk ohälsa”.

Tina Arvidsdotter

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer