Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Forskningsstudie för personer med långvarig utbredd smärta

I en regional forskningsstudie studeras effekter av fysioterapi och Internetbaserad kognitiv beteendeterapi för personer med långvarig utbredd smärta.

Rekrytering pågår just nu i Lidköping och Göteborg med omnejd och vänder sig till personer som är mellan 18 och 70 år, med utbredd smärta i kroppen.

Om du deltar i studien kommer du slumpmässigt tilldelas en av följande behandlingar:
- Internetbaserad kognitiv beteendeterapi inriktad på stress i i kombination      med ett individuellt anpassat hemprogram för fysisk träning
- Enbart individuellt anpassat hemprogram för fysisk träning
Forskningen innebär tre besök med fysioterapeut på en rehabmottagning i Lidköping/Göteborg, övrig medverkan sker via telefon, brev eller online.

Studien är granskad och godkänd av Etikprövningsmyndigheten. Huvudansvarig forskare är Anna Bergenheim, leg sjukgymnast, tf FoU-chef, FoU primär och nära vård Fyrbodal, Regionhälsan, Västra Götalandsregionen och Adjungerad lektor vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

För mer information och intresseanmälan kontakta: fou.studie.smarta@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2022-08-22 16:09