Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

MFM330 Forskningsmetodik - en introduktion

OBS! Denna kurs (MFM330) kommer ej att ges mer. En ny kurs kommer att ges våren 2023, som kommer att ha vissa likheter med MFM330. Mer information kommer inom kort.

Du ansöker till den nya kursen som ges våren 2023 enligt instruktion vid respektive kursort (Göteborg och Borås).

Ansökan är öppen 15 augusti - 15 september.

Nedan kan du ta del av information om den gamla kursen MFM330 för att få en uppfattning om omfattning och mål som även den nya kursen kommer att innehålla.

Vetenskapligt arbete ST-läkare i allmänmedicin

ST-läkare i allmänmedicin och medarbetare i primärvård inom VGR har möjlighet till vetenskaplig handledning via FoUUI-centrum primär och nära vård. Du som ST-läkare kan välja att göra en litteraturstudie parallellt med kursen från och med våren 2023. På detta vis blir du klar med hela delmål 2008,19, respektive 2015:8a5 för ST-läkare i allmänmedicin. Det här kräver att du under terminen tar ut avsatt ledighet för både kurs och arbete, dvs 50 dagar.

MFM330 Forskningsmetodik - en introduktion

MFM330 Forskningsmetodik - en introduktion 8hp på avancerad nivå är en uppdragsutbildning vid institutionen för medicin, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet.
Kursen går att läsa i Göteborg och i Borås.

Kursen vänder sig till samtlig personal inom Västra Götalandsregionen med kunskaper motsvarande kandidatexamen. 

Kursen motsvarar ca 5 veckors heltidsarbete (25 arbetsdagar), varav 11 dagar är obligatoriska kursträffar med undervisning kl. 09.00-16.00 och resten är egen inläsnings- och skrivtid. 

Kursen uppfyller kursdelen av delmål 2008, 19 respektive 2015:8 a5 för ST-läkare i allmänmedicin. 

Om du är ST-läkare och genomför FoU-kurs ska du vara klar med ditt  vetenskapliga, skriftliga individuella arbete senast 1 år efter godkänd kurs föutsatt att din ST-utbildning går som planerat. Du har 5 veckor för att genomföra ditt projekt. Därför är det  viktigt att du planerar in tid för genomförande av ditt projekt.

Senast uppdaterad: 2022-08-22 10:41