Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till FoU primär och nära vård

Välkommen till Forskning och Utveckling i primär och nära vård

Vi stimulerar, stödjer och initierar forskning och utveckling samt utvecklar den vetenskapliga kompetensen hos personalen inom primär och nära vård.

Vi vänder oss både till offentliga och privata vårdgivare.
Vi är en del av FoUUI primär och nära vård.

Nyheter - FoU primär och nära vård

  • Den 15 mars ägde ett FoU-café rum på FoUUI-centrum primär och nära vård Fyrbodal med temat Psykisk ohälsa hos äldre. Det var ett ämne som väckte stort intresse och seminariet var välbesökt. FoU-café är en återkommande seminarieserie som sker i samverkan mellan FoU primär och nära vård Fyrbodal och FoU Socialtjänst vid Fyrbodals Kommunalförbund. Läs mer om eventet här i artikeln från Fyrbodals Kommunalförbund. Håll utkik efter kommande FoU-caféer på vår hemsida.

  • För första gången ordnade Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid Göteborgs universitet och Regionhälsans FoUUI-organisation en gemensam dag för forskare inom primärvård och nära vård. Dagen anordnades i Geovetarcentrum, som med stor sannolikhet blir nya gemensamma lokaler för både universitet och region under nästa år. (Nyhet från Akademiliv.se)

  • Våra forskare och projektledare publicerar kontinuerligt resultat från sina projekt. Studierna presenteras ofta i olika sammanhang och uppmärksammas även i media.

  • Hälsoakademin Väst är ett samarbete mellan Högskolan Väst, NU-sjukvården, Regionhälsan och Närhälsan. Här krokar akademin och vården arm för att stärka var och ens möjligheter att i samverkan bedriva framgångsrik utbildning, forskning och verksamhetsutveckling. Från och med 1 januari 2023 är Christian Gadolin från Högskolan Väst ny verksamhetsledare. Ny ordförande blir Sven Kylén, tf. regionområdeschef för FoUUI primär och nära vård.

  • Den 1 mars öppnar åter Västra Götalandsregionens fyra lokala FoU-råd för ansökningar om projektanslag.

Kommande event

05
apr

Inbjudan till heldag - Forskningsplattform psykisk hälsa och ohälsa i primärvård

Starttid:
Plats: Campus Nya Varvet - lokal Ejdern
Ort: Göteborg
14
apr
18
apr

Välkommen till en introduktion till VGR:s innovationsprocess för hälso- och sjukvården - innehåll, användning och nyheter

Starttid:
Plats: Teams länk kommer innan tillfället till de som anmält sig
Ort:
20
apr
21
apr

Hälsofrämjande Forskning och Innovation i Folktandvården - en inspirationsdag

Starttid:
Plats: Pelarsalen i Chalmerska huset
Ort: Göteborg
27
apr

Grundutbildning för FoU-guider för projektdatabasen FoU i VGR.

Starttid:
Plats: FoUUI-centrum Södra Älvsborg, Sven Eriksonsplatsen 4 50338 Borås
Ort: Borås
12
maj

FoU-serie psykisk ohälsa i primärvård steg 5 - Barn och ungdomar

Starttid:
Plats: Online - TEAMS
Ort: Digital