Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till FoU primär och nära vård

Välkommen till Forskning och Utveckling i primär och nära vård

Vi stimulerar, stödjer och initierar forskning och utveckling samt utvecklar den vetenskapliga kompetensen hos personalen inom primär och nära vård.

Vi vänder oss både till offentliga och privata vårdgivare.
Vi är en del av FoUUI primär och nära vård.

Nyheter - FoU primär och nära vård

  • Register är en guldgruva för forskare som vet hur de kan användas. Välkommen till vårens andra seminarium i seminarieserien om registerforskning som arrangeras av Göteborg universitet. Seminariet riktar sig till alla som vill utveckla sin kunskap om registerforskning. Här får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper, träffa andra forskare och ställa frågor till duktiga personer inom området. Ingen föranmälan krävs.

  • Har du en idé eller ser behov i din verksamhet? Nu finns chansen att söka utvecklingsmedel för jämlik hälso- och sjukvård och tandvård 2023! Kunskapscentrum för jämlik vård utlyser 2 000 000 kronor för mer jämlik hälso- och sjukvård och tandvård. Ansökningsperiod pågår till och med den 1 mars 2023.

  • Utvecklingscentrum för barns psykiska hälsa bjuder in till Spridningskonferens den 26 maj på Lindholmen konferens. Dagen vänder sig till er som är politiker, chefer och medarbetare. Du kommer att ta del av forskningsresultat och får möjlighet att bidra till dialog om lärdomar och framtid.

  • Nu har anmälan öppnat till Nationell konferens om kliniska studier – en mötesplats för de aktörer som vill medverka till att stärka förutsättningarna för kliniska studier i svensk hälso- och sjukvård. Konferensen arrangeras för femte gången av Kliniska Studier Sverige med stöd av Vetenskapsrådet, denna gång i Göteborg med Gothia Forum som värd.

  • I ett öppet seminarium informerar Forte om kommande utlysningar och planer framöver. Forskare med finansiering från Forte delar sina erfarenheter av Forte som finansiär. Sista anmälningsdag: 20 januari!

Kommande event

09
feb

Hur kan vi förstå känslostarka barn?

Starttid:
Plats: Regionens hus i Skövde, konferenslokal Billingen
Ort: Skövde
09
mar

Forskning i primär och nära vård – en dag för aspirerande doktorander, doktorander och disputerade

Starttid:
Plats: Geovetarcentrum, Wavrinskys plats
Ort: Göteborg
15
mar

Psykisk ohälsa hos äldre - FoU-café Fyrbodal

Starttid:
Plats: FoUUI-centrum Vänerparken 15A, Vänersborg. Sal Älvsborg
Ort: Vänersborg
22
mar