Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Den 15 augusti öppnar ansökan till vårens kurser i forskningsmetodik.

Anslag till regionala samarbetsprojekt (nya/fortsatta medel) och anslag till forskning inom patientsäkerhetsområdet (fortsatta medel). Sista ansökningsdag: 1 oktober

Alla forskningsaktiva, deras chefer, kollegor och andra forskningsintresserade kan nu enkelt ta del av den forskning som pågick i Västra Götalandsregionen under år 2019.

Implementering av fysisk aktivitet på recept för barn med fetma: genomförbarhet och faktorer för framgångsrik implementering.

Psykologiska institutionen vid Göteborgs Universitet och FoU primärvård har en ny docent psykologi.

FoU-centrum Södra Älvsborg söker nu en FoU-strateg. Vill du vara en del av FoUU i primärvård inom Västra Götalandsregionen och vara med och utveckla verksamheten?

1 miljon i FoU-medel för mun- och tandhälsan - Nu är det dags att ansöka om årets FoU-anslag.

Årsredovisningen för FoU primärvård finns nu att läsa. Den belyser ett urval av de aktiviteter som har genomförts under år 2019 och innehåller även FoUs verksamhetsplan för 2020.

Den 1 mars öppnar åter Västra Götalandsregionens fyra lokala FoU-råd för ansökningar om projektmedel.

Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, har fått en ny docent i fysioterapi.

Temat för konferensen är "Från reform till paradigmskifte? - Forskningens stärkta roll i den nya nära vården". Anmälan senast 3 mars. Välkomna.

Äldre och allvarligt sjuka influensapatienter blir i genomsnitt friska två-tre dagar tidigare om de får antiviralt influensaläkemedel. Övriga tillfrisknar i snitt en dag tidigare vid samma behandling. Det framgår av en europeisk studie som gjorts under tre influensasäsonger.

Senast uppdaterad: 2020-03-04 13:22