Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Grattis FoU-chef Lena Nordeman, nu även docent!

Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, har fått en ny docent i fysioterapi.

Lena Nordeman arbetar idag som FoU-chef hos FoU primärvård Södra Älvsborg. Hon är leg. sjukgymnast och har sedan hon tog sin sjukgymnastexamen 1984 fortsatt att förkovra sig inom ämnet.

2011 disputerade hon med en avhandling om ländryggssmärta och hur tillgången till sjukgymnast och behandling förändrade prognosen och utgången för dessa patienter. Hon är fortsatt forskningsaktiv och har sedan 2011 varit förstaförfattare på tre och medförfattare på 17 publicerade artiklar.    

Lena har sedan 2015 varit adjungerad lektor vid Göteborgs universitet och institutionen för nerurovetenskap och fysiologi – sektionen för hälsa och rehabilitering. Hon har varit och är huvudhandledare och bihandledare åt flertalet doktorander, handleder fysioterapistudenter i C-uppsatser och ST-läkare i deras forskningsprojekt.

Publikationer

Handledda projekt

Docent Lena Nordeman
Senast uppdaterad: 2020-02-11 12:01