Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Infektionssjukdomar och antibiotikaresistens

Forskningsplattformen för infektionssjukdomar och antibiotikaresistens leds av FoU-strateg Pär-Daniel Sundvall. Här finns ett brett nationellt och internationellt forskningssamarbete bland annat med universiteten i Utrecht och Amsterdam i Nederländerna, Oxford och Southampton i England, Lodz i Polen, Oslo i Norge och Göteborg i Sverige.


Forskningsplattformens engelska namn:
Management of infectious diseases and antimicrobial resistance research group (MIDAR).

Profilbild av Plattformsledare: Pär-Daniel Sundvall

Plattformsledare: Pär-Daniel Sundvall

Med. dr, specialist i allmänmedicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Aktuellt

Den 13 december 2019 publicerades den europeiska influensastudien "ALIC4E" i den ansedda vetenskapliga tidskriften The Lancet. Detta är den första storskaliga offentligt finansierade studien för att utvärdera antiviral behandling mot influensaliknande sjukdom i primärvård. Den svenska delen av studien har letts av dr Pär-Daniel Sundvall, FoU-primärvård Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet.

Studien visar att fem dygns behandling med penicillin V fyra gånger dagligen var likvärdig (non-inferior) med tio dygns behandling tre gånger dagligen avseende klinisk utläkning. Ingen skillnad sågs mellan grupperna i antal recidiv respektive komplikationer.

Senast uppdaterad: 2020-04-23 15:30