Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt inom plattformen

Publicerad: Uppdaterad:
  • Efter genomgången bedömning med granskning av forskningsplan, tidigare meriter och intervju vid Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, så har Emma Ramsay Milford blivit antagen som doktorand. Hon är redan doktor i pedagogisk psykologi med examen från Cardiff University och kommer nu att doktorera inom klinisk psykologi.

  • Forskningsplattformen psykisk hälsa har privilegiet att delta i organiserandet av SWEsrii 2022 – den 11:e svenska konferensen om internetinterventioner.

  • Behovet av kontinuitet, tät uppföljning och koordinering av vård är stort för patienter med depression och tillgodoses inte fullständigt i den sedvanliga ekonomiskt och personellt pressade primärvårdsorganisationen. En organisation där vårdsamordnare för psykisk ohälsa ingår i teamet kring patienten och har tät kontakt med patienten leder till ökad kontinuitet och tillgänglighet, snabbare återhämtning från depressionen och tidigare återgång i arbete. En studie inom forskningsplattformen Psykisk hälsa och ohälsa har nu visat att organisation med vårdsamordnare för psykisk ohälsa är höggradigt kostnadseffektiv, både ur hälso- och sjukvårdsperspektiv och samhällsperspektiv jämfört med sedvanlig primärvårdsorganisation.

  • Forskningsplattformen har fått ta del av en studie som publicerades i majutgåvan av International Journal of General Medicine: Correspondence Between the Neuropsychiatric Interview M.I.N.I. and the BDI-II and MADRS-S Self-Rating Instruments as Diagnostic Tools in Primary Care Patients with Depression. Vi bad författaren och distriktssköterskan Shabnam Nejati vid Allmänmedicinskt centrum att berätta mer om studien.

Publicerad:
Uppdaterad: