Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny doktorand!

Publicerad: Uppdaterad:

Efter genomgången bedömning med granskning av forskningsplan, tidigare meriter och intervju vid Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, så har Emma Ramsay Milford blivit antagen som doktorand. Hon är redan doktor i pedagogisk psykologi med examen från Cardiff University och kommer nu att doktorera inom klinisk psykologi.

Avhandlingsprojektet sker inom BUM och primärvård. Fokus för projektet är utvärdering av en blandad (både digital och ansikte-mot-ansikte) intervention riktad till barn och unga med funktionell buksmärta utan annan somatisk orsak. Interventionen benämnd ADAPT bygger på kognitiv beteendeterapi. ADAPT har testats och utvärderats i USA och har visat sig bidra till förbättringar gällande barn och ungas smärtupplevelser och mående. Avhandlingsarbetet gäller anpassning av och utvärdering av interventionen i svensk kontext. Totalt tre studier planeras inklusive en pilotstudie, en RCT och en kvalitativ studie med fokus på hur interventionen har tagits emot.

Emmas huvudhandledare är Sandra Weineland, docent och specialistpsykolog i psykologisk behandling/psykoterapi. Biträdande handledare är docent Sandra Buratti, psykolog och pro-prefekt vid Psykologiska institutionen GU och docent Ewa-Lena Bratt vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa.

Titel på forskningsprojektet är: Evaluating the effect, perception, mediating factors and cost effectiveness of the Aim to Decrease Anxiety and Pain Treatment (ADAPT) for children with functional abdominal pain disorders (FAPD) in Community Paediatric Clinics (CPC)

Forskningsplattformen Psykisk Hälsa och ohälsa gratulerar Emma för doktorandtjänsten och ser fram emot att följa Emmas forskning!

Emma Ramsay Milford

Emma Ramsay Milford

Publicerad:
Uppdaterad: