Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Studie beviljad medel från Familjen Kamprads stiftelse!

Publicerad:

Plattformen för Psykisk hälsa & ohälsa gratulerar Sandra Weineland som beviljats medel från Kamprads stiftelse för studien: Biopsykosocial digital behandling i primärvård för patienter med migrän: En RCT! Studien görs i samverkan med Primärvården och Huvudvärksförbundet i Västra Götalandsregionen. Grattis också till doktorand Marie Persson som har projektet som sitt avhandlingsfokus.

I Sverige lider ca 1,5 miljoner människor av den neurologiska sjukdomen migrän. Med innovationsmedel från VGR har kliniker och forskare tillsammans med en patientförening utvecklat ett biopsykosocialt digitalt behandlingsprogram; Internet Approach to Migraine (I AM). Syftet med programmet är att nå en stor del av befolkningen över hela landet för att förebygga frekvent och kronisk migrän. Behandlingen har testats i en pilot-studie med randomiserad kontrollerad design. Preliminära resultat visar måttliga effektstorlekar på mental hälsa. Syftet med RCT-studien som nu har beviljats medel från Kamprads stiftelse är att verifiera effektiviteten och upplevelsen av den nya interventionen.

Publicerad: