Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Plattformen för psykisk hälsa och ohälsa

Projekt

Här hittar du information om projekt inom forskningsplattformen för psykisk hälsa och ohälsa.

Denna forskningsplattform leds av Sandra Weineland, docent, leg.psykolog med specialistexamen i psykologisk behandling. Plattformen har pågående forskning inom klinisk primärvårdspsykologi, psykisk hälsa och levnadsvanor, primärvårdspsykiatri, reproduktiv hälsa och pediatrik.

Till plattformen psykisk hälsa och ohälsa finns juniora och seniora forskare med expertis inom medicin, psykologi och sociologi knutna. Målet för plattformen är att öka tillgång till tidiga evidensbaserade insatser i form av bedömningar och behandlingar för personer med psykisk ohälsa inom primärvården.

Exempel på pågående projekt är: neurofysiologisk feedback på stressignaler vid utmattning, internet-KBT för ungdomar, och digitala interventioner för vuxna med psykisk ohälsa, samt samverkan runt patienter med depression, ångest och stressreaktion via samordnare på vårdcentral.

Forskning pågår även kring psykisk hälsa i samband med fetma, sexualitet, föräldraskap, klimakterium och nutrition, för olika grupper: barn, ungdomar och kvinnor.

Senast uppdaterad: 2021-03-23 15:08