Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ekonomiskt stöd för magister/masterstudier

Stödet är avsett att användas till lön och avses främst användas för ett avgränsat projekt (masterarbete). Medel beviljas för ett år och till ett belopp på högst 100 000 kr. Graden av stöd kan variera.

Behörig att söka är person med minst 50% anställning inom offentlig primärvård alternativt på enhet med avtal enligt vårdval i primärvård i Göteborg och Södra Bohuslän, som planerar att genomföra eller redan arbetar med masteruppsats avseende primärvårdsinriktad forskning och som är antagen till uppsatskurs/kurs i självständigt arbete på avancerad nivå, eller inlämnat ansökan till sådan och inväntar antagningsbesked.

Fördelning av medel sker efter bedömning av välmeriterade forskare med anknytning till FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän, Västra Götalandsregionen.

Beslut kan ej överklagas.

Du skriver och skickar ansökan elektroniskt här på hemsidan.

Vid frågor kan FoU-chef Helena Backlund Wasling kontaktas 031-3460667

 • Ansökan, och bilagor, kan författas på svenska eller engelska.
 • Fyll i formuläret på hemsidan och skicka detta genom att klicka på knappen "Skicka ansökan" längst ner på formuläret.
 • Ansökan ska vara enheten tillhanda senast sista ansökningsdag.
 • Skriv ut blanketten "Bekräftelse av ansökan". Länk till denna får du automatiskt då du skickat ditt ansökningsformulär. Blanketten ska skrivas under av dig själv, din handledare och din verksamhetschef, skannas och skickas via e-post till oss; FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän. Blanketten ska vara enheten tillhanda senast fem dagar efter sista ansökningsdag. 
 • Maila en skiss över ditt masterarbete (max 3 sidor, 12 p, 1,5 radavstånd, exklusive referenser) och meritförteckning (CV) senast sista ansökningsdag  till FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän Skissen ska innehålla:
  • bakgrund
  • syfte
  • metod
  • förväntade resultat
  • tidplan
  • referenser (enl. Vancouversystemet) 

Vi tar emot ansökningar om dessa medel från och med 1 oktober till och med 31 oktober 

OBS: Du måste skriva din ansökan vid ett och samma tillfälle då du inte kan spara formuläret här på hemsidan. Författa därför din ansökan i separat dokument och klipp/klistra sedan in i formuläret.

Blankett - Bekräftelse av ansökan Ekonomiskt stöd för magister/masterstudier.pdf 
- att skriva ut, under och skanna samt skicka via e-post till FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän efter skickad ansökan.

Blanketten ska vara oss tillhanda senast 5 arbetsdagar efter avslutad ansökningsomgång.

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i

Sökande

Anställning

Typ av anställning

Information om projektet du söker ekonomiskt stöd för

Hur långt har projektet framskridit?

Kursinformation

Projektet som en del i utbildning för sökande

Handledning

Huvudhandledare

Biträdande handledare

Eventuell övrig finansiering 

Övrigt 

Senast uppdaterad: 2022-09-26 11:18