Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ekonomiskt stöd för att skriva en forskningsplan och/eller en anslagsansökan

Detta stöd avser att ge dig som vill starta upp ett projekt en möjlighet till tjänstledighet under någon veckas tid för att skriva en forskningsplan och/eller en ansökan om forskningsanslag.

Projektarbetet förutsätts ha anknytning till ditt arbete inom primärvården och bör kunna leda till en vetenskaplig artikel eller rapport. Stödet avser inte att finansiera studien utan ska ge en möjlighet till en uppstart av ett projekt. Beviljat stöd kan också användas till tid att skriva etisk ansökan (ej etikprövningsavgift).

Behörig att söka är person som har för avsikt att bedriva primärvårdsinriktad forskning och som har som minst 50% anställning inom offentlig primärvård och folktandvård alternativt på enhet med avtal enligt vårdval i primärvård i Göteborg och Södra Bohuslän. Sökanden ska ha anställning under hela den period som stödet avser. Behörighet att söka för anställda inom Folktandvården avser enbart samverkansprojekt med primärvård.

Om du inte själv är disputerad ska du ha en handledare. FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän kan om du så önskar stå till tjänst med handledning.

  • Ansökan görs digitalt i formulär här på hemsidan. Se nedan för länk. När du klickat på "Skicka" får du en länk till en blankett som ska signeras samt skickas via e-post till fou.primarvard.gbgsb@vgregion.se
  • Ansökan, och bilagor, kan författas på svenska eller engelska.
  • Fördelning av medel sker löpande under året.
  • Beslut kan ej överklagas.

Ansökningsperiod

Ansökningar om dessa medel sker löpande under året.

Till ansökan om ekonomiskt stöd för att skriva en forskningsplan och/eller en anslagsansökan

 

 

Senast uppdaterad: 2022-07-07 10:36