Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dag 3: Informationssökning, 19 februari

Forskningsmetodik

Dag 3: Informationssökning, 19 februari

Tid: 09.00-16.00

Plats: Biomedicinska biblioteket, vägbeskrivning

Vi går igenom sökning i de vanligaste databaserna, indextermer och vilka sökmöjligheter ni kommer att ha under kursen.

I god tid före detta kurstillfälle behöver du ansöka om bibliotektskort. Du kommer att få ett mail om hur detta går till från enheten för allmänmedicin på universitetet. Ditt bibliotekskort kommer du att kunna hämta på biomedicinska biblioteket. Det är mycket bra om detta är gjort före 09.00 denna kursdag.

Ni är alltid välkomna till oss på FoU-centrum Göteborg och Södra Bohuslän för att göra litteratursökningar och arbeta med era projektplaner. Vi har 4 st projektplatser som kan vi kan boka in om ni kontaktar oss.

Vill ni använda referenshanteringsprogrammet EndNote i era projektplaner har biomedicinska biblioteket kostnadsfria introduktionstillfällen till denna programvara. Datum återfinns på deras hemsida. Hos oss på FoU-centrum kan du få tillgång till EndNote men vi kommer inte att gå igenom programmet på kursen.

Kurslitteratur

Patel & Davisson (2011). Forskningsmetodikens grunder, sid 67-143.

 

Bredvisläsning

Vad är forskning

Design av forskningsprojekt

Att skriva en projektplan

 

Material som delas ut vid detta tillfälle

  • Föreläsarkopior från Lena Nordeman och Pär-Daniel Sundvall.
  • Comparison of treatment of renal calculi by open surgery, percutaneous nephrolithotomy, and extracorporeal shockwave lithotripsy.
  • Lactose intolerance and long-standing pelvic pain after pregnancy: a case control study.
Senast uppdaterad: 2018-09-27 14:40