Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU i Sydafrika!

Publicerad: Uppdaterad:

Susanne Bernhardsson, FoU-strateg på FoU-centrum Göteborg och Södra Bohuslän, deltog i Världskongressen i fysioterapi, WCPT 2017, som hölls i Cape Town i Sydafrika den 2-4 juli.

På kongressen samlades 2400 sjukgymnaster från hela världen för att presentera och diskutera aktuell forskning och knyta nya kontakter.  Från Sverige kom ett 100-tal deltagare, varav en handfull var från Göteborg. 

Kongressen bjöd på en mängd olika symposier, vetenskapliga presentationer, postrar, nätverksträffar och diskussionsforum. 1300 bidrag totalt!

Susanne presenterade Närhälsan Rehabs arbete med utveckling och implementering av fysioterapeutiska behandlingsriktlinjer, något som hon har arbetat med de senaste 7 åren och även forskat om.  Detta i ett symposium tillsammans med forskarkollegor från Australien, Filippinerna och Sydafrika - alla förmedlade sina olika perspektiv på riktlinjearbete i de olika länderna.

Det var första gången någonsin som WCPT hölls i Afrika, vilket speglades av en stor närvaro från många andra afrikanska länder, där fysioterapi i många fall är under uppbyggnad.  Afrika präglade förstås också kongressen, som både inleddes och avslutades med afrikanska trummor och dans. Ett annat populärt, afrikanskt, kongressinslag var "Indaba sessions", informella samlingar för att under mer avslappnade former diskutera ett ämne sittande på golvet eller vid ett köksbord. 

Här kan du läsa mer om kongressen:  http://www.wcpt.org/news/congress-ends-July17

Publicerad: