Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Extra utlysningar från Hjärnfonden

Publicerad:

Tack vare att Hjärnfonden har fått flera stora gåvor och ett exceptionellt stort testamente märkt Alzheimers sjukdom, kan de i år göra en extra utlysning på 50 miljoner kr till forskning om Alzheimers sjukdom.

Alzheimerbidraget ger möjlighet till extra utdelning av medel till såväl grund- och preklinisk forskning, translationell och klinisk forskning samt vård- och omsorgsforskning. Alzheimerbidraget kan ge mellan 1-3 miljoner kr per år under tre år med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning.  Ansökningsperioden pågår till och med den 10 april 2019.

Hjärnfonden gör en ny satsning på stora forskningsområden där de uppmanar forskare att bidra med förslag på forskningsprojekt där det i Sverige finns gap mellan finansiering och stora förväntade möjligheter till framgång. Forskare kan delta aktivt i denna satsning genom att skicka in ett Letter of intent (LOI) på två sidor som beskriver ett flerårigt projektförslag.
Perioden för att skicka in ett Letter of intent pågår till och med den 25 april 2019.

 

Mer information om ansökningarna och länkar till ansökningssystemet hittar du via Hjärnfondens hemsida.

Hjärnfonden

Publicerad: