Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Karin Örmon, forskningsledare på VKV, ny docent!

Publicerad: Uppdaterad:

Grattis Karin! Och grattis VKV (Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer), våra grannar inom Regionhälsan, som genom Karins docentur utökar den vetenskapliga kompetensen inom verksamheten.

Karin Örmon som är forskningsledare vid Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer, VKV, genomförde den 25 januari 2021 sin docentföreläsning vid Malmö Universitet.

Karin disputerade 2014 med avhandlingen: Experiences of abuse during the life course: disclosure and the care provided in a general psychiatric context (länk går till Malmö universitets hemsida). Studierna som ligger till grund för avhandlingen belyser erfarenhet av våld under ett livsförloppsperspektiv bland kvinnor som vårdas i en allmänpsykiatrisk kontext samt deras erfarenhet av att berätta om sina erfarenherr samt att vårdas i en allmänpsykiatrisk kontext. Karin har använt sig av Tidsgeografi enligt Torsten Hägerstrand för att kartlägga livsförlopp.

Karin började som forskare på VKV 2016 och är sedan 2018 forskningsledare vid VKV. Karin arbetar även som klinisk lektor inom psykiatrisk vård på Malmö Universitet. Där undervisar hon framförallt om våld i nära relationer, psykisk ohälsa samt handleder studenter på magisterprogram såväl som doktorander.

Karin har lång erfarenhet av att forska om våld i nära relationer samt om psykisk ohälsa. Hon har även en gedigen arbetslivserfarenhet som specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård.

Inom VKV är Karin delaktig som forskare i projekten:
• Dödligt våld i nära relationer i Västar Götalandsregionen 2000-2016
• SIMBA- Frågor på rutin om våld inom BUP, BUM och Familjehuset Klippan
• Att rutinmässigt ställa frågor till ungdomar/unga vuxna som söker ungdomsmottagningen om erfarenhet av våld
• Validering av formuläret FOV- Frågor om Våld

Publicerad:
Uppdaterad: