Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU-centrum Södra Älvsborg

Vårt uppdrag är att stödja, stimulera och initiera forskning i primärvård och att utveckla den vetenskapliga kompetensen hos anställda för att främja en evidensbaserad god och säker vård. Vår profil karakteriseras av kreativitet, inspiration, tillgänglighet och samverkan.

Vi är ett stöd för medarbetare i primärvård och folktandvård i området Södra Älvsborg. Här får du råd om hur man söker forskningsmedel och anställda inom primärvård kan också ansöka om arbetstid för forskning.

Hos oss kan du boka lokaler för möten och föreläsningar.
Vi har även flera distansarbetsplatser, dessa går ej att bokning.

Läs mer om våra lokaler och bokning.

Kontakta oss
Besök

Besöksadress

Sven Eriksonsplatsen 4
503 38 Borås

Aktuellt FoU primärvård

  • Sahlgrenska akademin har nu fått en ny docent. Irene Svenningsson är sjuksköterska med specialistutbildning som distriktssköterska med specialområde diabetes. Hon är också knuten till FoU primärvård Fyrbodal.

  • Vill du vara med och bidra till utvecklingen av infrastruktur för FoU i primärvård? Kan du se dig som en del av en verksamhet med tvärorganisatorisk sammansättning där du hanterar komplexa och samverkansbaserade uppdrag? Då är du hjärtligt välkommen med en ansökan till tjänsten som FoU-strateg inom FoU primärvård. Sista ansökningsdag: 28 oktober 2020

  • Spelar det någon roll hur föräldrar delar på föräldraledigheten? Föräldrar har haft möjlighet att dela på föräldraledigheten sedan drygt 45 år tillbaka, ändå vet vi lite om hur det påverkar föräldrarna och samspelet i familjen. Disputation 9 oktober 09:00 - 11:00.

  • Malin Östman försvarar sin avhandling: Kontinuitet som grund för vårdande och hälsa vid hjärtsvikt - patienters, närståendes och sjuksköterskors perspektiv

  • I november utlyses flera nivåer av ALF-tjänster, sökbara för både läkare och hälsoprofessioner. Det utlyses även prova-på-forskning för forskningsintresserade som saknar tidigare forskningserfarenhet. Ansökningsperiod: 11 november - 9 december 2020

På gång

04
nov

Fysisk aktivitet och träning vid Reumatoid Artrit (RA) i primärvården

Starttid:
Sluttid:
Plats: FoU-centrum Göteborg och Södra Bohuslän
Ort: Göteborg
Typ: Temadagar
06
nov

Disputation: Stefan Lundqvist - Physical activity on prescription in primary care

Starttid:
Sluttid:
Plats: Via länk - Zoom
Ort:
Typ: Temadagar
26
nov

Gothia Forums seminarieserie: Externa finansiärer och statistiska delen i en bidragsansökan (VIA SKYPE)

Starttid:
Sluttid:
Plats: Skype
Ort: Göteborg
Typ: Utbildning
Senast uppdaterad: 2020-10-12 16:39