Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lokal förvaring av forskningsdata

Riktlinjer, insamling/förvaring forskningsmaterial och arkivering av arbetsmaterial

Regionala regler för insamling och förvaring följs i första hand. Förutöver detta finns lokalt stöd på vårt FoU-centrum kring hantering som du kan läsa mer om här nedan.

Fysiskt material som används regelbundet ska vid ej arbetstid vara inlåst i vårt arkivskåp. Din handledare är dig behjälplig och informerar om kod. När materialet blivit inaktuellt och sedan ska sparas vidare har vi ett skyddat rum/arkiv i källarvåningen som är avsett för detta.

Du som är projektledare är ansvarig för att sammanställa materialet på ett sådant sätt att det vid förfrågan kan återfinnas och då det blir aktuellt följer du dessa instruktioner:

1. Pärmryggar eller den del som ses utifrån på hyllan i källarförrådet märks med datautskriven text (alltså inget handskrivet) med: Ditt efternamn följt av förnamn överst. Sedan studiens officiella namn och ID, alltså samma som du anger i FoU i VGR/FoU i Sverige (ID-nr är samma). Avsluta med år och datum som studien avslutats så att man kan se när arkiveringen kan upphöra och materialet förstöras. Etiketter med dessa obligatoriska upppgifter för din utskrift (spara ned filen på din dator och ändra till dina uppgifter). Består materialet av exempelvis flera pärmar ska alltså uppgifter gå att ses på alla pärmryggar eller kartong, så att man kan härleda materialet även om någon ställer något annat material intill ditt. Allt material måste sitta i en pärm alternativt kartong. Inga lösa papper får läggas i detta arkiv.

2. När du packat klart ditt material kontaktar du din handledare, som följer med dig med nycklar ned till källaren så att du kan ställa in ditt material. Det är mycket viktigt att lokal administratör för FoU-centrum (Tanja Fransson), får information att fylla i enhetens arkivhantering kring att ditt projektarbetsmaterial finns arkiverat i källararkivet här med en länk till ditt personkort + projektnummer i FoU i VGR.

Senast uppdaterad: 2021-03-18 13:49