Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mentometrar

När du bokar våra föreläsningssalar finns det också möjlighet att boka mentometersystem. Vi har två stycken som kan bokas, båda har möjlighet till 32 åhörare. Det är även möjligt att använda de båda samtidigt så att du alltså får möjlighet för 64 åhörare att rösta samtidigt. Då måste du förstås boka båda systemen innan.

Du får åhörarnas respons direkt och röstningsresultaten kan användas för att få en bredare dialog med auditoriet eller för elevprov.

Vad måste du göra för att få det hela att fungera: Mjukvaran finns installerade på våra datorer på FoU-centrum. Behöver du ladda ned den själv så går det att ta hem den gratis från denna länk Supportsida. Då kan du som föreläsare förbereda dig och testa hemma med frågor som du vill ställa till auditoriet. Din fråga visas på en powerpointbild och även svaren presenteras omedelbart på nästföljande bild. Även för stunden uppkomna frågeställningar kan under pågående visning läggas in i presentationen. Mentometerdosorna är märkta på så sätt att man även kan registrera enskilda svarande, om man vill och systemet är delvis framtaget just för att utnyttjas för elevprov. ("mentometerskrivning"). Statistiken kan sparas och bearbetas och användas i efterhand.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:20