Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU-ledarna

Här hittar du kontaktuppgifter till våra FoU-ledare.

Profilbild av Anette Larsson

Anette Larsson

FoU-handledare, med. dr., leg. fysioterapeut

Anette är legitimerad Fysioterapeut och disputerade år 2018 med avhandlingen ”Muscle strength and resistance exercise in women with fibromyalgia-a person centred approach” vid Göteborgs Universitet. Anette arbetar kliniskt på Närhälsan Herrljunga rehabmottagning och har lång erfarenhet av arbete i primärvård. Anette är affilierad till Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi samt till Institutionen för Allmänmedicin och Folkhälsa.

Anette är idag knuten till primärvårdens FoUU-centrum Södra Älvsborg och handleder medarbetare samt deltar i undervisningen på kursen MFM330. Anettes huvudsakliga forskningsområde är långvarig och generaliserad smärta och effekter av fysisk aktivitet på symptom och fysisk kapacitet.

Profilbild av Sandra Weineland

Sandra Weineland

FoU-ledare, docent, leg. psykolog,

Sandra Weineland är docent och specialistpsykolog i psykologisk behandling. Hon är verksam som plattformsledare för forskningsplattformen psykisk hälsa och ohälsa, vetenskaplig ledare och handledare inom FoU primärvård, samt adjungerad till institutionen för psykologi vid Göteborgs universitet. Parallellt med arbete vid överviktsenhet, psykiatrin och primärvården, så bedriver hon klinisk forskning.

Hon är idag kliniskt verksam inom Närhälsan, Södra Älvsborg och psykologisk rådgivare till teamen för psykisk ohälsa. Under de senast åren har hon utvecklat en digital psykologimottagning i primärvården, där forskningsprojekt pågår i den kliniska miljön. Den huvudsakliga forskningen berör hälsopsykologi, beteendemedicin och digital psykologi.  Utöver forskning och utbildning, så har hon ägnat tid åt att dela psykologisk kunskap med omgivningen genom att skriva böcker för behandlare och patienter. 

Senast uppdaterad: 2021-10-21 15:44