Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän

Vi är till för dig som har intresse av forskning i primär och nära vård. Kontakta oss om du vill få information om hur du kan ta en idé vidare eller om du vill ha hjälp med ett pågående forskningsprojekt.

Kontakta oss
Besök

Vi har begränsad bemanning under juli månad. Vill du besöka oss, boka en arbetsplats eller komma i kontakt med oss är det bra om du är ute i god tid.

Besökstider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Kungsgatan 12
411 19 Göteborg

FoU-brevet

Vi skickar 4-5 gånger/år ett FoU-brev med bland annat information om utlysningar, events och kurser. Anmäl dig till brevet genom att ange din e-postadress nedan och klicka på "prenumerera". 

Du måste ange e-postadressen

Du som arbetar inom  offentlig eller privat primärvård och Folktandvården i Göteborg och Södra Bohuslän kan boka en projektarbetsplats här på FoU-centrum.

Boka projektarbetsplats

Kontakta FoUUI-centrum Göteborg och Södra Bohuslän för att få användarnamn och lösenord.

Tel: 031 346 0667
email: fou.primarvard.gbgsb@vgregion.se

Glöm inte att när du är hos oss stänga av din dator, släcka ljuset och stänga dörren när du går för dagen.

Aktuellt FoU primär och nära vård

  • Medel som beviljas hjälpa verksamheter och deras medarbetare att utveckla, testa, utvärdera eller implementera nya innovativa produkter, processer, tjänster eller metoder inom hälso- och sjukvården i VGR. Ansökningsperiod: 1 juli - 18 september

  • Projektmedlen riktar sig till patientnära forskning och utvecklingsarbete inom hälso- och sjukvård. Ett av de grundläggande villkoren för ansökan är att det finns ett regionalt vetenskapligt samarbete i projektet. Sista ansökningsdag är den 3 oktober 2022.

  • Deltagande forskarstuderande får utveckla färdigheter att planera och genomföra forskning, kommunicera forskningsresultat och utveckla internationella kontakter. Samarbete och nätverkande sker både nationellt och internationellt samt mellan olika yrkesgrupper. Sista ansökningsdag: 15 september 2022

  • FoU primär och nära vård är en del av FoUUI primär och nära vård. Nu finns regionområdets årsrapport 2021 att läsa.

  • Psykolog Maria Eriksson, Capio Vårdcentral Hovås, försvarar sin avhandling "Health locus of control, depressive symptoms, and insulin resistance - Implications for treatment and prevention in general population and primary care"vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet den 6 maj 2022.

Kommande event

13
okt

Regional FoUUI-dag

Starttid:
Sluttid:
Plats: Quality Hotel, Nabbensbergsvägen 2, Vänersborg
Ort: Vänersborg
27
okt

FoU-serie psykisk ohälsa i primärvård steg 4 - Rehabilitering

Starttid:
Sluttid:
Plats: Online - TEAMS
Ort: Göteborg
Senast uppdaterad: 2022-07-01 10:56