Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AntiStress - egenvård och Integrativ rehabilitering

AntiStress medveten andning

Ett projekt med syfte att minska besvär hos kvinnor kopplade till stress.

Om projektet

Kan man främja kvinnors hälsa genom att kombinera kunskap som finns inom vården med forskningsbaserade komplementärmedicinska metoder, så kallad Integrativ vård? Den frågan vill FoU primärvård i Västra Götalandsregionen få svar på i ett pågående projekt. Syftet med projektet är att minska besvär hos kvinnor som är kopplade till stress.

Projektet innehåller:

  • Arbetslivsinriktad rehabilitering i form av ett AntiStressProgram för kvinnor som sökt privat eller offentlig primärvård för sina stressrelaterade besvär.
  • Individuella behandlingar består av Interpersonell psykoterapi, IPT, integrerat med kroppsakupunktur i en och samma behandling.
  • AntiStress skolan innehåller ett tio veckorsprogram med arbetslivsinriktad rehabilitering i grupp. Deltagarna är helt eller delvis sjukskrivna.
  • Vi vet att personer med stressrelaterad psykisk ohälsa, ofta med diagnosen utmattningssyndrom kan vara sjukskrivna under lång tid, ibland flera år. I våra systematiska metodutvärderingar har ett nästa steg efterfrågats av deltagarna. Därför erbjuds nu också AntiStress dialog i grupp under tio veckor.
  • Under projekttiden kommer vi även att erbjuda föreläsningar och andra aktiviteter inom området kvinnors hälsa.

  • Egenvård för att minska stress  AntiStress ljudfiler på 10 språk - finns som guidade övningar i medveten andning. Ljudfilerna är gratis och nedladdningsbara. Formatet är mp3, vilket fungerar väl i både mobil, surfplatta och dator.

Ladda ner Antistress som app

Appen finns i 10 språk.

Ladda ner appen för Iphone och Ipad:

Ladda ner för Android i Google Play:

Om appen

AntiStress App – egenvård med syfte att minska stress och främja hälsa.

AntiStress App är en kostnadsfri nerladdningsbar app för egenvård. Är tänkt som ett stöd för den drabbade att hitta balansen i vardagen och ett stöd för vårdpersonal som ett komplement i deras behandlingsarbete.


Projektledning

Projektledare:

Tina Arvidsdotter, leg. sjuksköterska, filosofie doktor

FoU primärvård, FoUU-centrum Fyrbodal

E-post: tina.arvidsdotter@vgregion.se

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2019-11-05 11:05