Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Innovationsstöd i Samverkan - ett projekt i Fyrbodal Projektledare från IPF: Mats Andrén och FoU-chef Sven Kylén

FoU primärvård har publicerat en bok som presenterar pågående forskning med primärvårdsanknytning inom Västra Götalandsregionen (VGR) 2019. Boken syftar till att visa den volym och bredd som forskningen i VGR primärvård har och som bidrar till kunskapsutvecklingen i primärvården. Totalt presenteras 347 olika forskningsprojekt. FoU primärvårds fem forskningsplattformar presenteras också.

Maivor Olsson-Tall försvarar sin avhandling 5 december 2019

FoUU-centrum Fyrbodal bjuder in till en spännande inspirationsdag om pågående forskning!

Välkommen till chefsdag - FoU primärvård i Fyrbodal bjuder in till en chefsdag om Samverkan och innovation. Passa på att boka in i kalendern redan nu:

FoUU-centrum Fyrbodal har tillsammans med Vänersborgs kommun arrangerat två fullbokade seminarium med forskaren och överläkaren Anders Hansen.

Tina Arvidsdotter, Sven Kylén och Siv Bäck-Pettersson har nyligen publicerat en artikel där personer som är sjukskrivna med stressrelaterad psykisk ohälsa beskriver sina upplevelser av att delta i ett 10-veckors AntiStress-program.

Anna Bergenheim, Sofia Juhlin, Lena Nordeman, m fl har publicerat en studie som är en 12-årsuppföljning av kvinnor med långvarig generaliserad smärta.

Lena G Larsson, distriktssjuksköterska har disputerat och skrivit en doktorsavhandling om samverkan mellan primärvård, kommun och sjukhus vid vårdplanering för patienter med komplexa vårdbehov. I länken kan du läsa mer om Lenas avhandling. Stort grattis Lena till ett fint arbete önskar FoUU centrum Fyrbodal

Förtydligande - Anders Hansen - Träna för din hjärna - Hjärnstark 14 oktober 2019, kl. 14:00-15:30, Quality hotel, Vänersborg.

Avhandlingens titel: Samverkan vid vårdplanering för patienter med komplexa behov - ett mellanorganisatoriskt triangeldrama

Passa på att delta via livesändning på Digitaliseringskonferensen som pågår just nu. Du hittar länk och utvärderingsformulär via länken:

Kursavslutning Vetenskapligt Förhållningssätt 2019

Så roligt och stort grattis till Högskolan Väst och Hälsoakademin!

Fyrbodals Hälsoakademi arrangerar tillsammans med Kommunakademin Väst Interregprojektet eTeam för välfärdsteknologi, Högskolan Väst och GITS den årliga konferensen "Digitalisering i praktiken inom hälsa, vård och omsorg". Årets fokus är den nära vården utifrån gränsöverskridande arbetssätt. På konferensens hemsida finns program och kommer att uppdateras inom kort med anmälningslänk. Varmt välkomna!

Välkommen till regional FoU-dag i Vänersborg den 9 april. FoUU-centrum Fyrbodal bjuder på projektpresentationer, diskussioner och tårta.

Predisputation vid FoUU-centrum för primärvård i Fyrbodal i samarbete med Göteborgs Universitet

Lena G Larsson, Siv Bäck-Pettersson, Sven Kylén, Bertil Marklund, Martin Gellerstedt och Eric Carlström har publicerat en ny artikel i The International Journal of Health Planning and Management

Dina idéer kring bättre tandhälsa behövs! Ansök om forskningsanslag för år 2018.

Avhandlingens titel: Evaluating benefits and harms of screening - the streetlight effect?

Mellan den 15 augusti och 30 september 2018 kan du ansöka till kurser i forskningsmetodik som ges vid FoU primärvårds FoU-centrum i Borås, Göteborg, Skövde och Vänersborg.

Närhälsan Färgelanda vårdcentral

Samverkanslagen och mobil närvård - ur ett patient-brukarperspektiv

Läs mer om forskargruppen och vårens seminarieprogram.

Den 1 mars öppnar Västra Götalandsregionens fyra lokala FoU-råd återigen för ansökningar om medel.

Forskningsmetodik i primärvård och folktandvård- SM 00016

Välkommen till forskningsseminarium 180319!

OBS! Inställt på grund av sjukdom! OBS!

Senast uppdaterad: 2018-06-29 11:23