Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hülya Cevik Aras - ny docent

Publicerad:

Grattis Hülya Çevik-Aras, ny docent i ämnet oral medicin. Hülya arbetar som tandläkare vid Specialistkliniken för orofacial medicin/sjukhustandvård i Trollhättan/NÄL och forskar om salivens påverkan på munslemhinnor och muntorrhet i samarbete med institutionen för odontologi, Göteborgs universitet. Hon stöttar även nya forskningsidéer som FoU-ledare i Fyrbodal, Göteborg och Södra Bohuslän. – Det känns väldigt roligt att ha blivit docent! Det har varit en lång resa och jag har arbetat hårt för det här. Det som har drivit mig är viljan att få svar på mina frågor, säger Hülya.

Hon berättar att hon har börjat lägga pusslet om salivets innehåll och inverkan, men att det fortfarande finns många frågor kvar.
– Liksom blod är en nyttogörare för kroppen, är saliven och slemhinnorna nyttogörare för munnen, men vi vet lite om vad saliv innehåller och dess funktioner. Jag försöker kartlägga de proteiner vi har i saliven. Det är ett multidisciplinärt projekt med muntorrhet där jag samarbetar med en fysiker på Chalmers tekniska högskola, allmänläkare i primärvården och kollegor i allmäntandvården och på Odontologen. Vi har kommit en bit på vägen och jag ser fram emot att lägga fler pusselbitar, säger Hülya.

Publicerad: