Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kursavslutning för Vetenskapligt Förhållningssätt år 2018

Publicerad:

På kursavslutningen den 17 maj examinerades deltagarna genom att presentera sina rapporter. De opponerade även på varandras arbeten. Årets kurs hade 24 deltagare från olika delar av vårdens områden; allmänmedicin, AnOpIVA-, hud- och infektionsklinikerna.

Kursen är en del av läkarnas specialistutbildning och den arrangeras av FoU-organisationerna i primärvård och länssjukvård tillsammans med Högskolan Väst. Kursens mål är att deltagarna ska lära sig att söka, läsa och använda existerande medicinsk kunskap, eller kunna konstatera att sådan kunskap saknas. De ska också bli kritiska konsumenter av vetenskapliga rön. Avslutningsdagen blev en trevlig dag då både kursdeltagare och övriga åhörare fick tillfälle att lära sig något nytt om ämnen som man kan ha nytta av i det dagliga arbetet.

Till avslutningsdagen bjöds bland annat ST-läkarnas chefer och kliniska handledare in för att delta i diskussioner om de presenterade rapporterna. Detta är dessutom ett led i att nya resultat ska spridas så att andra också kan få nytta av den nya kunskapen. Samtliga studier presenteras också i Västra Götalandsregionens databas för forsknings- utvecklings- och kvalitetssäkringsarbeten, FoU i VGR där även allmänheten kan ta del av de nya resultaten.

Här finns mer information om kursen, tidigare kursutvärderingar samt litteraturstudier från 2017 års kurs.

Publicerad: