Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationsprojekt - Tina Arvidsdotter

Publicerad: Uppdaterad:

Tina Arvidsdotter

Fotograf: Fotograf Thomas Harrysson AB

Nya innovationsmedel har tilldelats Tina Arvidsdotter för att utveckla DigiFysASP, ett digifysiskt AntiStressProgram via 1177 vid stressrelaterad psykisk ohälsa.

I Västra Götalandsregionen finns idag Antistressprogrammet (ASP) en rehabilitering riktad till personer med stressrelaterad psykisk ohälsa. Syftet med detta helt nya innovationsarbete är att erbjuda programmet via 1177 för att öka tillgängligheten och ersätta fysiska besök med digitala.

Tina Arvidsdotter har närmare 25 års klinisk erfarenhet och 10 års forskning inom stressrelaterad psykisk ohälsa. Under åren 2016-2019 utvecklades ASP i fysisk form individuellt- och i grupp. Genom ett systematiskt metod- och forskningsarbete har erfarenheter och kunskaper som stärker hälsan lyfts in i programmet. Ett tidigare innovationsarbete har ägnats åt att utveckla en AntiStress-app för egenvård inom VGR, som inte är kopplad till hälso- och sjukvården. Användaren av appen äger sin egen data och appen är inte kopplad till en patientjournal. DigiFysASP är en ny innovation som avser att utveckla en digital rehabilitering, en kombination av ny metod och nytt arbetssätt. DigiFysASP integreras digitalt för patienten via 1177 Vårdguiden inom SoB och kombineras med fysiska besök. Allt är kopplat till patientens journal. Programmet förväntas främja läkningsprocessen, öka förmågan att hantera vardagen och möjligheten att återgå i sysselsättning för personer med stressrelaterad psykisk ohälsa.

 

Publicerad:
Uppdaterad: