Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AntiStress app på 10 olika språk - Digital egenvård vid stressrelaterad ohälsa

AntiStress appen innehåller Medveten andning, Muskulär avslappning, Min dagbok och Självskattning av min upplevelse av stress. Appen är under utveckling och ska ses som ett verktyg för dig som upplever stress i vardagen och som vill skapa tid för återhämtning. AntiStress appen, digital egenvård lanserades 2019, är gratis och nerladdningsbar via App Store och Google Play. Samtliga 10 språk finns samlade i appen, du väljer språk. Dina anteckningar, skattningar och det som du talar in, äger du.

Digital egenvård vid stressrelaterad ohälsa

Stressrelaterad ohälsa ökar och är ett hot mot människors hälsa i framtiden. I Sverige är stress en vanlig orsak till ohälsa och är den vanligaste orsaken till sjukskrivningar. Digital egenvård i form av Medveten andning, tillgänglig i en AntiStress app, kan vara ett stöd för att motverka stress.

Forskning & Innovation 2020

I en specifikt framtagen AntiStress app för studien, erbjuds personer som fyllt 18 år och söker primärvård för sina stressrelaterade besvär att delta. Stressrelaterade besvär kan vara oro, mild eller måttlig ångest eller depression, utmattning, sömnproblem eller smärta. Totalt beräknas 500 personer att vara med i studien. En lottning sker till en av två grupper, där den ena gruppen får låna med sig hem en blodtrycksapparat under fyra veckors tid.

Syftet med forskningsarbetet är att vidareutveckla digital egenvård inom Västra Götaland regionen och öka kunskapen inom området stressrelaterad ohälsa. Vi kommer också att undersöka om det ger ett mervärde att mäta blodtryck/puls under fyra veckors tid. Innovationens syfte är att utveckla AntiStress appen ytterligare. Den insamlade datan kommer att analyseras med maskininlärning och djupinlärning som i nästa steg utvecklas till modelldata i appen som ger stöd till användaren av AntiStress appen.

Ladda ner Antistress som app

Appen finns på 10 olika språk.

Ladda ner appen för Iphone och Ipad:

Ladda ner för Android i Google Play:

Om appen

AntiStress App – egenvård med syfte att minska stress och främja hälsa.

AntiStress App är en kostnadsfri nerladdningsbar app för egenvård. Är tänkt som ett stöd för den drabbade att hitta balansen i vardagen och ett stöd för vårdpersonal som ett komplement i deras behandlingsarbete.

Skriv ut PDF broschyrer som finns på tio olika språk
Profilbild av Tina Arvidsdotter

Tina Arvidsdotter

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-10-27 14:16