Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Översiktskurs i forsknings- och utvecklingsmetodik för personer i ledande ställning

Utbildningen ska ge ökad kunskap för dig som chef och ledare för att underlätta forskning på klinik och ge en inblick i modern medicinsk forskning och dess resultat. Kursen ger en ökad insikt i forskningsprocessen från planering till rapportering och implementering.

Översiktskursen vänder sig till personer i ledande ställning (personer som har en funktion som chef, vårdutvecklare, innehar en ledande roll eller liknande) som är anställda i Västra Götalandsregionen (VGR), offentlig vård såväl som privat vård med avtal Västra Götalandsregionen, inom hälso- och sjukvård inklusive Folktandvård. FoU primär och nära vård Södra Älvsborg och Folktandvård är kursgivare. Utbildningen ska ge ökad kunskap för dig som chef och ledare för att underlätta forskning på klinik och ge en inblick i modern medicinsk forskning och dess resultat. Kursen ger en ökad insikt i forskningsprocessen från planering till rapportering och implementering.

Kursinformation

Undervisningsform: Kursen planeras ske delvis webbaserad. Första och sista kurstillfället är tänkt att förläggas till FoUUI-centrum Södra Älvsborg. Beroende på hur Covid-19 situationen utvecklas kan kursen komma att ske enbart webbaserad. Kursen innehåller föreläsningar, diskussioner i seminarieform och gruppvis samt praktiska övningar i informationssökning, statistik och kvalitativ metodik. Kursen avslutas med ett seminarium där deltagarna kritiskt granskar vetenskapliga artiklar.

Kurstider: 08:30-12:00

Kurslokal: Första och sista kurstillfället sker på FoUUI-centrum Södra Älvsborg i Borås. Våra lokaler ligger centralt i Borås, intill Resecentrum och centralstationen: 

Vägbeskrivning till våra kurslokaler på hitta.se

Kursavgift: Översiktskursen vänder sig till personer i ledande ställning som är anställda i Västra Götalandsregionen (VGR) inom hälso- och sjukvård inklusive folktandvård mot avgift av 10 % av ett basbelopp (4760 kr år 2021). 

För tillträde till kursen krävs att den sökande arbetar inom vård- och omsorg och har en funktion som chef, vårdutvecklare eller motsvarande.

Du bör ha högskoleförberedande examen på gymnasial nivå från gymnasiet eller från Komvux eller yrkesexamen på gymnasial nivå från gymnasiet eller från Komvux. Du måste även ha lägst betyget E i de kurser i svenska eller svenska som andraspråk och engelska som krävs för en högskoleförberedande examen i gymnasieskolan.

Ansökningsperioden är öppen fr.o.m 2021-02-01-2021-09-01.

Obs! Du kan göra en övningsansökan före 2021-02-01, men denna raderas efter ett dygn.

Länk till ansökan Översiktskurs i forsknings- och utvecklingsmetodik på researchweb.org 

Senast uppdaterad: 2022-04-28 14:30