Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bernhard von Below disputerade den 7 juni år 2017

Avhandlingens namn: Läkare som handledare i klinisk praktik för läkarstudenter - Kunskaper och erfarenheter

Bernhard von Below är forskare och specialist i allmänmedicin vid Närhälsan Floda vårdcentral och han är aktiv inom FoU primärvård. Han är också utbildningsledare med inriktning på kursen Tidig Yrkeskontakt (TYK) vid Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa/ Allmänmedicin, Institutionen för medicin på Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Avhandlingens resultat visar vilka faktorer som är viktiga för de läkare som är kliniska handledare för läkarstudenter under grundutbildningen. Avhandlingsarbetet lägger fokus på att öka och fördjupa kunskap om vad som skulle kunna underlätta säkerställandet av nuvarande och framtida behov för kliniska handledare. Resultaten kommer från fyra studier där Bernhard von Below analyserat handledarnas erfarenheter och upplevelser.

Ta del av avhandling och mer information från Göteborgs universitet.

Tid för disputationen: 7 juni 2017, kl 13.00. Plats: Hörsal 2119, Hus 2, Hälsovetarbacken, Arvid Wallgrens backe, Göteborg.

Bernhard von Below. Foto Eva Almqvist
Bild på avhandlingens omslag.
Senast uppdaterad: 2017-08-21 16:59