Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till nya Matkassen

Bild med text Matkassen, bra mat för hälsa, miljö och plånbok.

Nya Matkassen ska inspirera fler till hälsosamma matvanor. Den tidigare webbplatsen riktade sig enbart till barnfamiljer. Nu har innehåll och målgrupper breddats för att inspirera fler till hälsosamma matvanor genom hela livet.

Dietisterna bakom Matkassen siktar nu mot att öka nyttan för fler. Matkassen har byggts ut, fått en ny utformning och en förbättrad sökbarhet.

– Vi har sett att det finns behov av recept och råd om bra mat för fler grupper. Matkassen riktar sig därför nu också till bland annat ungdomar och unga vuxna, till de som väntar barn och till seniorer, berättar dietisterna Julia Backlund och Tina Dahlberg, dietister på Regionhälsan, Västra Götalandsregionen och grundare av konceptet Matkassen.

Förutom att Matkassen riktar sig direkt till ovan nämnda målgrupper är det också ett användbart verktyg för hälso- och sjukvårdspersonal, elevhälsa och andra aktörer i sitt arbetet med att främja hälsosamma matvanor.

Här på webbplatsen hittar du recept, näringsriktiga veckomenyer med tillhörande inköpslistor samt målgruppsspecifika råd. Recepten bygger på Nordiska Näringsrekommendationer.

Här hittar du introduktionsfilmen till Matkassen: VGRplayer - Matkassen - bra mat för dig och familjen.