Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inköpslista veckomeny 2

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 4 styck
  • Vitlök, 5 klyftor
  • Morot, 7 styck
  • Palsternacka, 1 styck
  • Rotselleri, 1 bit
  • Färsk ingefära, cirka 2 centimeter
  • Äpple, 1 styck

  • Tomatpuré, cirka 1 dl
  • Krossade tomater, 3 förpackningar (à 400 g)
  • Pesto, 1/2 dl
  • Svarta oliver, 1 dl
  • Soltorkad tomat, cirka 8 styck
  • Lasagneplattor, 8-10 styck

  • Lax, 400-500 g
  • Nötfärs, 500 g
  • Räkor/ Musslor (frysta eller i lake), 225 g
  • Sejfilé eller annan vit fisk, 400 g
  • Kycklingfilé, 400 g

  • Naturell keso, 1 burk (250g)
  • Mjölk, 2 dl
  • Matlagningsgrädde, 3 dl
  • Gräddmjölk (6 %), 2,5 dl
  • Ost, nyckelhålsmärkt, riven 2 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:

  • Persilja, 2 msk hackad
  • Köttbuljong, 1 tärning
  • Fiskbuljong, 2 tärningar
  • Buljong (grönsaks), 2 tärningar
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Oregano, torkad
  • Basilika, torkad
  • Timjan eller oregano, torkad
  • Rosmarin, torkad
  • Sojasås
  • Tabasco
  • Vetemjöl
  • Maizenamjöl
  • Flytande margarin
  • Rapsolja eller olivolja

Att servera till:

  • Morot, råriven
  • Sallad eller tomat till rotfruktslasagne
  • Grönsak till lax i ugn, till exempel gröna ärter
  • Broccoli
  • Grönsak till kyckling i tomatsås, till exempel haricots verts

  • Potatis, potatismos, Ris och/ eller Pasta
  • Fullkornspasta
  • Bröd

Ladda ner veckomeny 2 som pdf

Senast uppdaterad: 2023-05-17 10:53