Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inköpslista veckomeny 1

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 4 styck
  • Röd lök eller silverlök, 1 styck
  • Purjolök, 2 styck
  • Vitlök, 1-3 klyftor
  • Röd eller gul paprika, 3-4 styck
  • Rucolasallad, 1 näve
  • Champinjoner, färska, cirka 6 styck
  • Morot, 2-3 styck
  • Citron, 1/2 styck
  • Potatis, 1,3 kg
  • Broccoli, 250 g

  • Tonfisk i olja, 2 burkar
  • Soltorkad tomat, cirka 3-4 styck
  • Svarta och gröna oliver, 1/2 burk
  • Quinoa, röd/ Fullkorns Bulgur/Mathavre till 4 portioner
  • Tagliatelle, 250 g okokta
  • Ströbröd/ Havregryn, 1 dl
  • Kokta kikärter, 1 pkt
  • Röda linser, färdigkokta, 1 pkt (cirka 290 gram)

  • Kycklingfiléer, 2 stora
  • Kallrökt lax/ stekta laxbitar, 250g
  • Ägg, 1 styck

  • Naturell yoghurt, 2 dl (3% fett)
  • Matlagningsgrädde/ Havregrädde, 2dl
  • Färdig ostsås, 1-2 pkt/ (hemlagad)
  • Fetaost, 1/2 paket
  • Ost, nyckelhålsmärkt, riven 1 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Curry
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Cayennepeppar
  • Oregano, 1-2 tsk
  • Maizena, 2 msk
  • Färsk eller fryst basilika/ basilikaolja
  • Grönsaksbuljong, 2 tärningar
  • Rapsolja eller olivolja

Att servera till:

  • Broccoli
  • Kräftstjärtar/ Räkor
  • Matyoghurt
  • Sweet chilisås

  • Ris eller Pasta
  • Tagliatelle
  • Potatis
  • Bröd

 

Senast uppdaterad: 2023-05-17 10:52