Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inköpslista Veckomeny 7

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 6 styck
  • Citron, 1 styck
  • Vitlök, 3-4 klyftor
  • Soltorkade tomater, 4-5 styck
  • Champinjoner, 200 g
  • Färsk ruccola eller spenat, 1 näve
  • Färsk bandpasta/bönpasta, 4 portioner
  • Pasta av valfri sort, 4 portioner
  • Ris/ fullkornsris, 4 portioner
  • Potatis, 16-20 styck
  • Morot, 5-6 styck
  • Palsternacka, 2 styck
  • Rotselleri/ kålrot, ½ styck
  • Passerade tomater, 1 förpackning (á 400-500 g)
  • Krossade tomater, 2 förpackning (á 400 g)
  • Kikärtor, 1 förpackning, 400 g
  • Makrill i tomatsås, 3 burkar, á 125 g
  • Lax, 4 portionsbitar, á 125 g
  • Färdiggrillad kyckling, 1 styck
  • Lövbiff, 400-500 g
  • Ägg, 4 styck
  • Ost, riven (17%) 100 g
  • Grekisk yoghurt 0%, 2 dl
  • Matlagningsgrädde 4% eller havregrädde för matlagning, ½ - 2 ½ dl
  • Lätt crème fraiche eller havrefraiche, 2 dl
  • Eventuellt mjölk, 2 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Köttbuljong, 1-2 tärningar
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Färsk mynta
  • Torkad dragon, 1 tsk
  • Persilja, fryst eller färsk
  • Färska eller frysta örter
  • Torkad oregano
  • Torkade örter
  • Senap, 1 msk
  • Eventuellt maizena, 1-2 msk
  • Tandoorikrydda
  • Rapsolja eller flytande matfett
  • Kapris

Att servera till:

  • Valfri sallad (till tomatpasta)
  • Lingonsylt (till lövbiff)
  • Broccoli
  • Inlagda rödbetor
  • Gröna ärter/ haricots verts
Senast uppdaterad: 2023-05-17 10:58