Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inköpslista Veckomeny 9

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 1-3 styck
  • Purjolök, 2 styck
  • Vitlök, ½-1 styck
  • Wokgrönsaker, cirka 500 g
  • Potatis, 16-20  styck
  • Morot, 6-7 styck
  • Palsternacka, 1 styck
  • Rotselleri, 1 bit (50 g)
  • Paprikor i valfri färg, 4 styck
  • Citron, ½-1
  • Ruccola
  • Krossade tomater, 1 förpackning (á 400 g)
  • Hela tomater, 1 förpackning (á 400 g)
  • Kokosmjölk light/ lätt, 1 burk, 400 ml
  • Vit fisk till exempel torsk, färsk eller fryst 800 g / 1 förpackning valfria bönor (vita/ svarta/ kidney)
  • Tortillabröd, 4 st
  • Nötfärs, 300 g/ vegetarisk färs
  • Ägg, 5 styck
  • 1 dl crème fraiche, 5-13 % fetthalt (kan uteslutas)
  • Ost, 8 skivor (17 %) 80 g
  • Skinka, 4 skivor

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Grönsaks-/ hönsbuljong, 1-2 styck tärning
  • Fiskbuljong, 1-2 styck tärning
  • Röd currypasta, 1-2 tsk
  • Rapsolja eller olivolja
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Sweet chilisås
  • Ev paprikapulver/chilipulver/ örtkryddor
  • Ev persilja eller gräslök
  • Lagerblad, 1 styck
  • Persilja, hackad, ½ dl
  • Dijonsenap, 0,5-1 tsk
  • Vitvinsvinäger, 1 tsk

Att servera till:

  • Cottage cheese (till rårakor)
  • Lingonsylt/ rårörda lingon (till rårakor)
  • Lax, fläsk/ bacon eller små kapris (till rårakor)
  • Havreris/ ris/matvete, 8 portioner
  • Valfria grönsaker (till thaifisk)
  • Sallad (till paprikor)
Senast uppdaterad: 2023-05-17 11:01