Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt från Regionhälsan

Aktuellt från Regionhälsan

 • Karin Looström Muth är utsedd till ny hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör inom VGR.
  Fotograf: Pernilla Lindgren

  Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Karin Looström Muth till hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen. I den nyinrättade tjänsten ingår att bygga upp den nya staben för strategisk utveckling på koncernkontoret.

 • Sofia Wickstrand Linhem framför SRHR-bussen, foto

  Idag intervjuas SRHR-bussens barnmorska Sofia Wickstrand Linhem av Sveriges radio om bussens verksamhet, som Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i juni beslutade att finansiera även under 2022.

 • Kerstin Larsson har lång erfarenhet av arbete för 1177 på telefon.

  I år firar 1177 på telefon tio år som samverkande enhet inom VGR. I Göteborg startades telefonrådgivning redan på 1970-talet.

 • Nu rullar SRHR-bussen ut på sociala medier och parkerar på Instagram.

 • Fotomontage med SRHR-bussen och illustration med text Vad är SRHR? och Hela livet

  Den sexuella och reproduktiva hälsan har stor betydelse för kvinnors allmänna hälsa och är viktig genom hela livet. I en ny rapport lyfts två goda exempel från Regionhälsan på hur vården kan utvecklas inom detta område – SRHR-bussen och webbutbildningen ”Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter”.

 • Page list icon

  Ungdomsmottagningen och Fyrbodal mottagning för unga män flyttar den 23–24 maj och tar emot besökare i de nya lokalerna i Odenhuset den 25 maj. Den nya adressen är Kungsgatan 30, plan 2.

 • Gravid kvinna möter barnmorska.

  Den 30 maj kommer Trollhättans barnmorskemottagning att ta emot i nya fina lokaler. Mottagningen flyttar till Odenhuset och har stängt för flytt från 24–27 maj.

 • Nu flyttar ungdomsmottagningen och barnmorskemottagningen i Vara, till nya lokaler hos Vara vårdcentral.

 • För några månader sedan fick Linda Knuts ett uppdrag som studierektor för VFU- och PTP Psykologer i Regionhälsan och har ägnat sin första tid inom organisationen till att inventera möjliga vägar framåt.

 • Ali Mustafa räddade en mans liv med en hjärtstartare som kom flygande med en drönare från SvLc.

  Att läkaren som såg en man falla ihop kunde häva ett hjärtstopp med hjälp av en influgen drönare, en möjlighet som utvecklats inom ett projekt vid SvLc, rönte stor uppmärksamhet världen över. European Emergency Number Association, EENA, prisbelönar nu insatsen.

 • Porträttbild Goran Mijajlica

  Regionhälsans enheter Flyktingmedicinsk mottagning, Kris- och traumamottagningen och Flyktingbarnmottagning är tre av de verksamheter som nu förbereder sig för att möta den växande flyktingströmmen från krigets Ukraina.

 • Gruppbild medarbetare på Flyktingmedicinsk mottagning

  Att stärka nyanlända personers hälsa och att underlätta integration – det är Flyktingmedicinsk mottagnings viktiga uppdrag.

 • Andrea Curcic med headset framför dataskärm, foto

  – Det är väldigt kul att få jobba på det här sättet, att få möta människor från alla håll i Västra Götaland – ena patienten kan sitta i Kinna och andra i Åmål. Vi når ut till en stor andel av befolkningen på ett annat sätt än om vi bara utgick från en mottagning i Göteborg.

 • Coacherna på Hälsocoach online står tillsammans i trappan utanför kontoret, foto.

  Oftast vet vi precis hur vi egentligen skulle äta eller bete oss för att må bra. Men det är inte alltid så lätt att omsätta teorin i praktik – det är där Hälsocoach online kommer in i bilden. Från årsskiftet finns en vårdöverenskommelse för tjänsten, som förvandlar det tidigare projektet till permanent verksamhet.

 • Fotograf: Johnérs

  Den 1 mars öppnade möjligheten att träffa barnmorskor i Södra Älvsborg digitalt. Här kan du som önskar råd, receptförnyelse angående preventivmedel eller är tidigt gravid och behöver boka ditt första inskrivningssamtal boka en tid.

 • Tre barnmorskor står framför en tavla med rosa klöverblommor. Barnmorskan i mitten håller i en spiral

  Pandemin har gjort att många har fått vänta med att sätta in, byta eller ta ut sin P-stav eller spiral. Med start den 5 mars håller fyra barnmorskemottagningar i Göteborg extra lördagsöppet under fyra veckor för den här gruppen.

 • Olika bilder från Regionhälsans verksamheter och på invånare, med texten Regionhälsan summerar 2021

  Den 3 februari presenterades årsbokslut 2021 för Regionhälsans styrelse. Verksamheterna har präglats av tvära kast som har uppmanat till flexibilitet och kreativitet. Det här året ökade både utbudet och användandet av digitala vårdformer.

 • Veronika Fagerberg, ansiktsporträtt, foto

  Stor bredd; att i olika roller få stötta både föräldrar och andra professioner, ibland med snabbt resultat. Men också fortbildning och förmåner för den som pendlar kollektivt. Se där positiva ingredienser som Veronika Fagerberg i Skene och Tone Haugerud i Lerum betonar i sina jobb inom landets största psykologverksamhet.

 • Alessio Deg'l Innocenti kommer till Regionhälsan som områdeschef.

  Med många år som verksamhetschef, vid SU, Astra Zeneca och Organon, bakom sig vill Alessio prova på något nytt. Han blir ny regionområdeschef för Sjukvårdsapotek VGR/Primärvårdens hjälpmedelsenhet.

 • De IT-system som används för smittspårning av Covid-19 är överbelastade. För att upprätthålla patientsäkerhet införs ett tillfälligt stopp för nya ärenden till smittspårningsenheten, från alla vårdcentraler i regionen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Senast uppdaterad: 2021-03-25 14:08