Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk. Aktuell information om covid-19 (VGR) 

1177 Vårdguiden på telefon bokar inga tider till provtagning för pågående covid-19 infektion. Kontakta din vårdcentral för tidbokning.

Information about covid-19 in other languages (Folkhälsomyndigheten) Multi-language phone line about the coronavirus

Aktuellt från Regionhälsan

Aktuellt från Regionhälsan

 • Tillsammans med andra samhällsaktörer, arbetar VKV - Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer, för att förhindra att barn och unga utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck.

 • Transpersoner upplever primärvården i Västra Götaland som präglad av normer kring kön. Det visar den rapport som Kunskapscentrum för sexuell hälsa nu släpper.

 • Barnmorska framför SRHR-bussen

  Nu erbjuder Västra Götalandsregionen digital testning, smittspårning och behandling av klamydia till alla. Tidigare var det bara besökarna på Ungdomsmottagningen online som hade den möjligheten.

 • Gravid kvinna tittar i sin telefon

  Måndagen den 9 november 2020 öppnar Torslanda barnmorskemottagning igen efter några månaders tillfällig stängning.

 • Illustration av två barn. Ett barn sitter med korsade ben på golvet. Bredvid ligger ett spädbarn på en filt.

  I samband med den årliga barnhälsovårdskonferensen som inleds idag, presenterar Central Barnhälsovård Västra Götaland, landets första och hittills enda interaktiva årsrapportering om barnhälsovård.

 • Sjukvårdspersonal håller i ett provrör

  Kontakta din vårdcentral för tidbokning för provtagning av vuxna och barn. Just nu är det stor efterfrågan på tider. Om tiderna är slut på din mottagning, återkom nästa dag.

 • Nu kan boråsarna besöka två barnmorskemottagningar i centrum. I augusti slog nya mottagningen Heimdal upp sina portar på Stengärdsgatan. – Det känns jättebra att äntligen vara på plats i de nya lokalerna, säger Lena Störholt, enhetschef för barnmorskemottagningarna i Borås centrum.

 • Fysioterapeuter visar träningsövningar

  Fysioterapeuterna på Centrum för fysisk aktivitet, Regionhälsan, har tagit fram två träningsprogram (inomhus och utomhus) med tillhörande instruktionsfilmer för att visa hur man kan vara fysiskt aktiv även i coronatider. Välj själv om du vill göra övningarna på en lite lättare eller något svårare nivå.

 • Gravid kvinna utomhus tittar ner i sin mobiltelefon

  Trots att Regionhälsans verksamheter har haft färre antal fysiska patientbesök på grund av corona-pandemin, har man totalt sett ökat antalet vårdkontakter. Detta har gjorts genom en snabb omställning till olika typer av distanskontakter, som patientmöten via telefon eller video.

 • Personal i möte

  Den 1 maj 2020 tar Regionhälsan över ansvaret för sex ungdomsmottagningar och mottagning för unga män (MUM), från Göteborgs Stad och Angereds Närsjukhus. Verksamhetsövergången innebär att samtliga ungdomsmottagningar i Västra Götaland samlas under samma huvudman och förvaltning; Västra Götalandsregionen, Regionhälsan.

 • Sjukhusanställd plockar läkemedel i läkemedelsförråd

  Sjukhusapoteket VGR ansvarar för läkemedelsförsörjningen på sjukhus och vårdinrättningar i Västra Götalandsregionen. I och med rådande pandemi ingår de i ett nationellt samarbete för att säkra tillgången på läkemedel som är kritiska för vården som covid-19 medför.

 • Kurator på UM online vid sin dator med headset

  När covid-19-pandemin gjort att patienterna inte på samma sätt kan ta sig till regionens ungdomsmottagningar, har Ungdomsmottagningen online sett en stor ökning av besökare.

 • Page list icon

  För att avlasta 1177 Vårdguiden på telefon med att svara på frågor om covid-19, har Västra Götalandsregionen startat en chattbot på 1177.se som svarar på allmänna frågor kring just det nya coronaviruset.

 • Johan Falkehed och Ann-Mari Nikkilä

  Tillsammans nådde Göteborgs stad och Flyktingmedicinsk mottagning i Göteborg 85 % av de nyanlända med en hälsoinsats under 2019. Tidigare var det bara 30 % av målgruppen som nåddes. Läs mer om arbetat bakom framgången.

 • Charlotte Nordström, styrelseordförande Regionhälsan

  Regionhälsan bildades den 1 januari 2019, och vi kan nu sammanfatta vårt första år som förvaltning. Se filmen som sammanfattar vårt första år och läs kommentar från styrelseordförande Charlotte Nordström.

 • Karin Rasper

  Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen antog nyligen en strategi för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) är grundläggande för alla människors välmående. Området omfattar samtliga av regionens invånare genom hela livet. Arbetet med att ta fram strategin har letts av Kunskapscentrum för sexuell hälsa, en av Regionhälsans verksamheter.

 • barn leker

  Från den 1 februari tar Regionhälsan över ansvaret för barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna i Lerum, Alingsås, Ulricehamn, Skene och Viskan. Mottagningarna är idag organiserade under Södra Älvsborgs sjukhus.

 • Hälsocoach vid datorn

  Nu får fler möjlighet att träffa en hälsocoach i mobilen. Efter två års test av konceptet med goda resultat har fler hälsocoacher anställts för att stödja invånarna till hälsosamma levnadsvanor. Regionhälsan ansvarar för verksamheten och under våren inleds ett samarbete med Apoteket AB.

 • Per Gyllén, chefläkare

  Regionhälsan välkomnar Per Gyllén som blir förvaltningens chefläkare. Han tillträder den 16 mars.

 • Samtal mellan patient och 1177:s personali mobilen

  Tillsammans med Region Skåne är Västra Götalandsregionen först i Sverige med att genomföra testpiloten.

Senast uppdaterad: 2019-09-24 08:05