Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk. Aktuell information om covid-19 (VGR) 

1177 Vårdguiden på telefon bokar inga tider till provtagning för pågående covid-19 infektion. Kontakta din vårdcentral för tidbokning.

Information about covid-19 in other languages (Folkhälsomyndigheten) Multi-language phone line about the coronavirus

Aktuellt från Regionhälsan

Aktuellt från Regionhälsan

Kontakta din vårdcentral för tidbokning för provtagning av vuxna och barn. Just nu är det stor efterfrågan på tider. Om tiderna är slut på din mottagning, återkom nästa dag.

Nu kan boråsarna besöka två barnmorskemottagningar i centrum. I augusti slog nya mottagningen Heimdal upp sina portar på Stengärdsgatan. – Det känns jättebra att äntligen vara på plats i de nya lokalerna, säger Lena Störholt, enhetschef för barnmorskemottagningarna i Borås centrum.

cellprovtagningskit med plansch på livmoder i genomskärning

Med start den 17 augusti, kallar Västra Götalandsregionens barnmorskemottagningar till cellprovtagning igen efter några månaders uppehåll på grund av covid-19.

Fysioterapeuterna på Centrum för fysisk aktivitet, Regionhälsan, har tagit fram två träningsprogram (inomhus och utomhus) med tillhörande instruktionsfilmer för att visa hur man kan vara fysiskt aktiv även i coronatider. Välj själv om du vill göra övningarna på en lite lättare eller något svårare nivå.

Gravid kvinna utomhus tittar ner i sin mobiltelefon

Trots att Regionhälsans verksamheter har haft färre antal fysiska patientbesök på grund av corona-pandemin, har man totalt sett ökat antalet vårdkontakter. Detta har gjorts genom en snabb omställning till olika typer av distanskontakter, som patientmöten via telefon eller video.

Den 1 maj 2020 tar Regionhälsan över ansvaret för sex ungdomsmottagningar och mottagning för unga män (MUM), från Göteborgs Stad och Angereds Närsjukhus. Verksamhetsövergången innebär att samtliga ungdomsmottagningar i Västra Götaland samlas under samma huvudman och förvaltning; Västra Götalandsregionen, Regionhälsan.

Sjukhusanställd plockar läkemedel i läkemedelsförråd

Sjukhusapoteket VGR ansvarar för läkemedelsförsörjningen på sjukhus och vårdinrättningar i Västra Götalandsregionen. I och med rådande pandemi ingår de i ett nationellt samarbete för att säkra tillgången på läkemedel som är kritiska för vården som covid-19 medför.

Kurator på UM online vid sin dator med headset

När covid-19-pandemin gjort att patienterna inte på samma sätt kan ta sig till regionens ungdomsmottagningar, har Ungdomsmottagningen online sett en stor ökning av besökare.

Page list icon

För att avlasta 1177 Vårdguiden på telefon med att svara på frågor om covid-19, har Västra Götalandsregionen startat en chattbot på 1177.se som svarar på allmänna frågor kring just det nya coronaviruset.

Johan Falkehed och Ann-Mari Nikkilä

Tillsammans nådde Göteborgs stad och Flyktingmedicinsk mottagning i Göteborg 85 % av de nyanlända med en hälsoinsats under 2019. Tidigare var det bara 30 % av målgruppen som nåddes. Läs mer om arbetat bakom framgången.

Senast uppdaterad: 2019-10-08 07:28