Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt från Regionhälsan

Aktuellt från Regionhälsan

 • Regionfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde den 18 april att alarmeringstjänsten i Västra Götalandsregionen ska bedrivas i en ny form av samverkan mellan Västra Götalandsregionen och SOS Alarm AB.

 • Banner bild för matkassen med ett rött leende äpple.

  Nu lanseras en ny webbplats för Matkassen. Den tidigare webbplatsen riktade sig enbart till barnfamiljer. Nu har innehåll och målgrupper breddats för att inspirera fler till hälsosamma matvanor genom hela livet.

 • Patienter kommer att kunna visa upp sina skador och prata via video. De som bedömer får ytterligare information om hur allvarligt sjuk patienten är

  Sjukvårdens Larmcentral VGR utvärderar ett verktyg för videostöd i larmsamtalet. ”Verktyget gör att till exempel en sjuksköterska eller läkare kan bjuda in patienten till en videobedömning”, berättar överläkare Per Örninge vid larmcentralen.

 • Helikopter kan sändas ut av SlLc för att hämta någon som är akut sjuk.

  Sjukvårdens Larmcentral, SvLc, tar nödsamtal om sjukvård när någon ringt 112 i Västra Götalandsregionen. "Vi trivs i händelsernas centrum och samverkar med ambulans, sjukhus- och primärvård när vi guidar patienten till rätt inom vården", säger områdeschef Johanna Törnqvist.

 • illustration av virus

  Influensasäsongen närmar sig och från den 8 november kan du vaccinera dig. De första veckorna prioriteras personer som är 65 år och äldre, gravida och personer som har en sjukdom som innebär ökad risk att bli allvarligt sjuk i influensa. Vaccinationen är gratis för dessa grupper.

 • Det mobila akutläkarteamets bil.

  Genom att mobila akutläkarteam följer med ambulansen kan onödiga akutbesök och sjukhusinläggningar undvikas. – Vården påbörjas i hemmet och om patienten ändå läggs in kan mycket förberedas, säger Per Örninge, medicinskt ledningsansvarig överläkare vid SvLc.

 • Porträttfoto Linnea Aiff utomhus vid grönska framför Regionens hus i Göteborg

  Att hela Västra Götalandsregionen ska arbeta på samma sätt kring läkemedelshantering – och att göra det så enkelt som möjligt för vårdpersonal att ge rätt läkemedel – det är det stora målet för Sjukvårdsapotek VGR.

 • Veronika ger röst åt det lilla barnet. Hennes drömyrke – när hon fick heta psykologen i gänget – blev just det.

 • Karin Kärrby

  Med lång erfarenhet av kommunikation i offentlig sektor i bagaget tar Karin Kärrby i höst lokaltåget från Lerum in till Regionens hus.

 • Sofia Wickstrand Linhem framför SRHR-bussen, foto

  Idag intervjuas SRHR-bussens barnmorska Sofia Wickstrand Linhem av Sveriges radio om bussens verksamhet, som Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i juni beslutade att finansiera även under 2022.

 • Kerstin Larsson har lång erfarenhet av arbete för 1177 på telefon.

  I år firar 1177 på telefon tio år som samverkande enhet inom VGR. I Göteborg startades telefonrådgivning redan på 1970-talet.

 • Nu rullar SRHR-bussen ut på sociala medier och parkerar på Instagram.

 • Fotomontage med SRHR-bussen och illustration med text Vad är SRHR? och Hela livet

  Den sexuella och reproduktiva hälsan har stor betydelse för kvinnors allmänna hälsa och är viktig genom hela livet. I en ny rapport lyfts två goda exempel från Regionhälsan på hur vården kan utvecklas inom detta område – SRHR-bussen och webbutbildningen ”Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter”.

 • Page list icon

  Ungdomsmottagningen och Fyrbodal mottagning för unga män flyttar den 23–24 maj och tar emot besökare i de nya lokalerna i Odenhuset den 25 maj. Den nya adressen är Kungsgatan 30, plan 2.

 • Gravid kvinna möter barnmorska.

  Den 30 maj kommer Trollhättans barnmorskemottagning att ta emot i nya fina lokaler. Mottagningen flyttar till Odenhuset och har stängt för flytt från 24–27 maj.

 • Bild på hus där mottagningen ligger

  Nu flyttar ungdomsmottagningen och barnmorskemottagningen i Vara, till nya lokaler hos Vara vårdcentral.

 • Portfärttfoto på Linda Knuts

  För några månader sedan fick Linda Knuts ett uppdrag som studierektor för VFU- och PTP Psykologer i Regionhälsan och har ägnat sin första tid inom organisationen till att inventera möjliga vägar framåt.

 • Ali Mustafa räddade en mans liv med en hjärtstartare som kom flygande med en drönare från SvLc.

  Att läkaren som såg en man falla ihop kunde häva ett hjärtstopp med hjälp av en influgen drönare, en möjlighet som utvecklats inom ett projekt vid SvLc, rönte stor uppmärksamhet världen över. European Emergency Number Association, EENA, prisbelönar nu insatsen.

 • Porträttbild Goran Mijajlica

  Regionhälsans enheter Flyktingmedicinsk mottagning, Kris- och traumamottagningen och Flyktingbarnmottagning är tre av de verksamheter som nu förbereder sig för att möta den växande flyktingströmmen från krigets Ukraina.

 • Gruppbild medarbetare på Flyktingmedicinsk mottagning

  Att stärka nyanlända personers hälsa och att underlätta integration – det är Flyktingmedicinsk mottagnings viktiga uppdrag.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Senast uppdaterad: 2023-05-09 14:11