Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

20 år av samverkan i arbetet mot våld i nära relationer

Publicerad:

I år är det 20 år sedan beslut togs att Södra Älvsborgs 10 kommuner tillsammans med hälso-och sjukvård, socialtjänst, polis, åklagarkammare och kriminalvård ska samverka i arbetet mot våld i nära relationer. Som en specialistverksamhet att hänvisa våldsutsatta, våldsutövare och barn till, bildades Utväg Södra Älvsborg.

- Utväg arbetar med problematiken våld i nära relation och erbjuder stöd till våldsutsatta, våldsutövare samt barn och ungdomar som upplevt våld i sin familj, säger Kerstin Nettelblad, verksamhetschef.

Den etablerade verksamheten Utväg är välkänd och det räcker med ett telefonsamtal för att skapa kontakt för en hjälpsökande eller för att erhålla konsultativt stöd som professionell.  

Fångar upp för heltäckande stöd

Syftet med samarbetet är att tillsammans utgöra ett heltäckande stödnätverk där myndigheterna krokar arm och vet vilken del de själva ansvarar för och hur de kan hänvisa vidare och därmed förhindra att personer som upplevt våld inte hamnar mellan stolarna.

- Den myndighetssamverkan vi ser idag i Södra Älvsborg, som under 20 år har byggts upp och utvecklats över tid, har betytt oerhört mycket för möjligheten att fånga upp och erbjuda ett så heltäckande stöd som möjligt för den hjälpsökande, menar Kerstin Nettelblad.

Utväg möter varje år omkring 250 klienter i enskilda samtal och i gruppbehandling, varav 2/3 är våldsutsatta vuxna och övriga klienter är personer som utövat våld i en nära relation eller som är barn som upplevt våld.

Läs mer på: www.utvag.se

Kerstin Nettelblad, verksamhetschef Utväg Södra Älvsborg
och Utväg Skaraborg.
 
 
 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: