Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk. Aktuell information om covid-19 (VGR) 

1177 Vårdguiden på telefon bokar inga tider till provtagning för pågående covid-19 infektion. Kontakta din vårdcentral för tidbokning.

Information about covid-19 in other languages (Folkhälsomyndigheten) Multi-language phone line about the coronavirus

Ny barnmorskemottagning i Borås centrum

Publicerad:

Nu kan boråsarna besöka två barnmorskemottagningar i centrum. I augusti slog nya mottagningen Heimdal upp sina portar på Stengärdsgatan. – Det känns jättebra att äntligen vara på plats i de nya lokalerna, säger Lena Störholt, enhetschef för barnmorskemottagningarna i Borås centrum.

Barnmorskemottagningen på Södra torget har länge varit en av Sveriges största och storleken har påverkat såväl personal som verksamhet.

– Storleken har varit en stressfaktor. Vi har varit trångbodda en längre tid nu. Det har varit högt tryck i väntrummen och sjuktalen har varit höga, berättar Lena Störholt.

Hon tror att både anställda och patienter kommer att må bra av att mottagningen nu delas så halva personalstyrkan flyttar till de nya lokalerna ovanför Heimdal vårdcentral.

– Det kommer att bli en lugnare atmosfär och samtidigt ökar tillgängligheten för patienterna när det finns två ställen att gå till.

Publicerad: