Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk. Aktuell information om covid-19 (VGR) 
Information about covid-19 in other languages (Folkhälsomyndigheten) Multi-language phone line about the coronavirus

Ny chef för e-Hälsa och digitalisering

Henrik Bodin Regionhälsan
Henrik Bodin, ny chef för e-Hälsa och digitalisering i Regionhälsan.

Regionhälsan välkomnar Henrik Bodin som blir förvaltningens chef för e-Hälsa och digitalisering. Han tillträder den 14 oktober.

– Nu har vi äntligen kommit i mål med rekryteringen av en ny chef för e-hälsa och digitalisering och jag är väldigt glad att Henrik kommer att börja hos oss, säger säger Karin Holm Kaloczy, förvaltningschef Regionhälsan.

– Henrik har en gedigen erfarenhet av verksamhetsutveckling och digitalisering och är prestigelös vilket är precis det vi behöver vid byggandet av vår nya förvaltning, menar Karin. 

Henrik Bodin kommer närmast från Knowit Decision där han har haft en roll som konsultchef och verksamhetsutvecklare i Göteborg och Malmö.

– På Knowit har jobbet gått ut på att hjälpa företag i deras strävan att bli mer datadrivna och skapa affärsvärde genom ökad digitalisering.

På universitetet läste han Informatik och fick sedan anställning på AB Volvo och där Henrik blev kvar i drygt 17 år.

– Jag började min yrkesbana som utvecklare för att därefter gå över till projektledning och slutligen linjechefsroller. Jag insåg ganska tidigt i min karriär att de mer tekniska områdena inte var det jag brann för utan snarare kontakten med människor och möjligheten att vara med och påverka verksamheten.

Vad har du för tankar och förhoppningar inför ditt nya uppdrag?
– Jag ser fram emot att bygga nätverk och lära mig om Regionhälsan och verksamheten. Det känns nytt och otroligt spännande. Min förhoppning är att tillsammans med motiverade och engagerade människor kunna skapa hållbara möjligheter med stor samhällsnytta.

Hur är du som chef/ledare?
– Som ledare är jag prestigelös, engagerad med en positiv inställning och en stark förmåga att samarbeta med andra. Mitt yrkeskunnande bygger i stor utsträckning på att skapa relationer och jag tror mycket på att inspirera, stötta och få människor i min omgivning att alltid försöka göra sitt bästa.

Finns det något särskilt som du ser att just du kan bidra med till förvaltningen?
– Jag hoppas givetvis att jag kan bidra med mina erfarenheter för att kunna driva området framåt, men även kreativitet, nyfikenhet och att få idéer och möjligheter att växa tillsammans med andra.

Ålder: 51

Familj: Flickvän och två killar på 14 och 19 år.

Bostadsort: Lindome

Intressen: Familjen, umgås med vänner, laga mat, lyssna på musik. I år har jag börjat renovera huset och det är en trevlig avkoppling. Att resa och uppleva nya miljöer är också något jag gillar väldigt mycket. Det är en av anledningarna till att jag har börjat lära mig portugisiska.

Styrka/svaghet: Min positiva inställning/jag har mycket att lära kring hur en offentlig verksamhet fungerar.

Motto: Less is more

Senast uppdaterad: 2019-10-09 14:48